02 / 05 / 2024

Dolar volkan gibi patladı, rekor üstüne rekor kırdı! Dolar kaç TL? Euro ve sterlinde son durum ne? 26 Haziran 2023!

Dolar volkan gibi patladı, rekor üstüne rekor kırdı! Dolar kaç TL? Euro ve sterlinde son durum ne? 26 Haziran 2023!

26 Haziran 2023 Pazartesi günü dolar, Türk lirası karşısında 25.67 TL seviyesinden işlem görmekteydi. Hafta boyunca, 23.40-26.12 TL aralığında dalgalanmalar yaşandı. Dolar kurunda tarihi bir rekor olarak 25.74 seviyesi görüldü. 



Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Dolar kuru, Merkez Bankası faiz kararı sonrası rekor kırdı. Dolar son zamanların en yüksek rakamına ulaşırken yatırımcılar ''Dolar ne kadar olacak, dolar kaç TL?" sorularının yanıtlarını araştırıyor. 

Doların yükselişi, ithal ürünlerin fiyatlarında artışa sebep olmakta. Doların değeri arttıkça, bu tür ürünlere sahip olmak daha da zorlaşmakta.  Aynı zamanda, akaryakıt fiyatları da ciddi bir şekilde yükseliyor. Doların artışının birden fazla nedeni bulunuyor. ABD piyasasının durumu da bu konuda etkili olmaktadır. ABD ekonomisinde yaşanan sıkıntılar, doların da değerini etkilemekte.

Doları olanlar köşeyi döndü! 1 dolar kaç TL? Euro ve sterlin ne kadar? 24 Haziran 2023 dolar, euro, sterlin fiyatları!

Dolar, iç piyasanın durumundan da etkileniyor. Merkez Bankası tarafından alınan faiz artırım kararı da bu noktada önemli bir etkiye sahiptir. Seçim sürecinin tamamlanması ve yeni ekonomi yönetiminin belirlenmesi sonrasında, doları dengelemek için çalışmalar devam etmektedir.

Peki güncel dolar, euro ve sterlin ne kadar? 26 Haziran 2023 Cuma güncel döviz kurları ne kadar? İşte dolar, euro ve sterlin fiyatları...


Geri Dön