Ekonomi

Dolar yıl sonunda kaç lira olacak? Fitch tahminlerini güncelledi...

Fitch Ratings, bugün Türkiye'ye yönelik büyüme, döviz kuru ve enflasyon tahminlerini güncelledi. Peki dolar kurunda beklentiler nasıl? 2023 yılında dolar kuru kaç lira olacak?  Rusya'nın taleplerinin kabul edilir seviyelere gelmemesi ile müzakereler de durdu

Rusya Ukrayna savaşı devam ederken yakın bir zamanda ateşkes görünmüyor.  Rusya'nın taleplerinin kabul edilir seviyelere gelmemesi ile müzakereler de durdu. Bu  durumda piyasaların dengesini bozuyor. Döviz piyasasında hareketlilik devam ederken dolar kuru şu anda 14,83 liradan işlem görüyor.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'ye yönelik büyüme, döviz kuru ve enflasyon tahminlerini güncelledi. Kurum tarafından yapılan açıklamalarda, 2022 yılında Türkiye'nin büyüme hızının düşeceği tahmin ediliyor.  

Diğer taraftan; Fitch'e göre önümüzdeki dönemlerde hem dolar/TL paritesi hem de enflasyon verileri önceki tahminlerin üzerinde olacak. 2022 sonunda dolar/TL kuru ne olacak? 2023'te dolar tarafında neler olacak? İşte merak edilenler...

 

DOLAR 16 BANDINDA OLACAK

Fitch'in Türkiye tahminlerine bakıldığında 2022 sonunda dolar/TL paritesinin 16 bandında olacağı öngörülüyor. Ancak 2023'te işlerin daha da kötüye gideceğine dair sinyaller verildi.  Çünkü analistlere göre dolar kuru gelecek yılın sonunda 17,80 olarak kaydedilecek.

Dolar sınıra çok yakın! İşte 22 Mart 2022 dolar kuru!

Dolar sınırda... Dolar kuru bugün kaç lira oldu?

Dolar kritik seviyeye yaklaştı! 21 Mart 2022 dolar kuru!

Dolarda son durum! İşte 20 Mart 2022 güncel dolar kuru...