25 / 05 / 2024

'Dolar yukarı gidiyor' diyen Ekonomist Güldem Atabay kritik tarihi açıkladı!

'Dolar yukarı gidiyor' diyen Ekonomist Güldem Atabay kritik tarihi açıkladı!

Ekonomist Güldem Atabay dolar ile euro kurunun eşitlenmesinin ardından dolar kurundaki yükselişe değinerek 'dolar yukarı gidiyor' dedi ve tarihi açıkladı. İşte ayrıntılar...



DOLAR YUKARI GİDİYOR...

Güldem Atabay doların yönü ile ilgili 'yukarı gidiyor ama net bir rakam veremem'' diyerek şu ifadeleri kullandı: '' Amerika'daki enflasyona baktığımızda ABD üyeleri arasında  bir faiz artışına yönelik bir beklenti artmış durumda bu tablo Dolar TL açısından da ciddi sıkıntı yaratıyor, zaten o kurdan hissediyorduk,  bu daha da zor hale gelecek sanırım.

  Dolar yukarı gidiyor diyen Ekonomist Güldem Atabay kritik tarihi açıkladı!

Daha da zararlı gelecek şimdiden 60 milyar dolara dayanmış durumda gelen döviz rezervlerinin işte ihracatçıdan turizmden büyük bir kısmı hala piyasaya satış yapmak ve  baskılamak için kullanılıyor. Bir taraftan faiz artık arttırırsak bile bu yaramayacak, o  geçen yılın son çeyreğinde kaldı. Çok doğru bir ekonomi politikası gerekiyor'' dedi. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön