Ekonomi

''Dolarda 30 TL mümkün değil, 60 TL imkansız'' diyen Haluk Özdil'den flaş açıklama! Duyanın ağzı açık kaldı

Dolar/TL'nin ne kadar olacağına yönelik bazı uzman isimler tarafından verilen rakamlar ile ilgili açıklama yapan Haluk Özdil, ''dolar 30 TL mümkün değil, 60 TL ise imkansız'' diyerek yatırımcıları uyardı... Yatırımcıları dolar için verilen bu seviyeler ile ilgili uyaran Özdil ''dolar 30TL mümkün değil, 60 TL ise imkansız'' diyerek sert çıkışlarda bulundu

Araştırmacı yazar Haluk Özdil,  dolar kurunun 60 lira olacağını söyleyenler için yorumda bulundu. Yatırımcıları dolar için verilen bu seviyeler ile ilgili uyaran Özdil ''dolar 30TL mümkün değil, 60 TL ise imkansız'' diyerek sert çıkışlarda bulundu.

Peki dolar ne kadar olacak? Dolar kurunda neler oluyor? Dolar ne olacak? Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Doları bekleyen ne? Piyasalarda neler oluyor? 

''DOLAR 30T TL MÜMKÜN DEĞİL, 60 TL İMKANSIZ''

Araştırmacı yazar Haluk Özdil, doların 60 lira olacağını söyleyen ekomistler ile ilgili şu yorumda bulundu: "Politika faizinin düşürülmesinden kaynaklı bir enflasyon yaşıyoruz. Ocak ayına doğru enflasyonun düşeceğini düşünüyorum. Doların 30 40 lira olacağını söylüyorlar.  Nasıl 30 lira nasıl 60 lira olacak? 30 lira olması mümkün değil.

60 lira olması imkansız. Türkiye’ye Eylül ve Ekim gibi doğalgaz akışı devam edecek. Ama Avrupa büyük sıkıntı yaşayacak.'' dedi

DOLARDA SON DURUM

Dün ABD Fed tutanakları açıklandı. Açıklanan verilerden sonra dolar/TL kurunda yukarı yönlü bir hareketlilik yaşandı.

Bugün ise Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası faizini 100 baz puan indirerek yüzde 13 seviyesine düşürdü. Açıklanan karardan sonra dolar kuru yukarı yönlü hareketine devam ediyor.

Dolar, Merkez Bankası kararını açıklar açıklamaz hemen ardından yükseliş eğilimne devam ederken doların alış fiyatı 18,16 TL, satış ise 18,26 TL seviyesinden işlem görüyor.

İslam Memiş altın ve dolar için öyle bir rakam verdi ki... O gün yer yerinden oynayacak! Duyduk duymadık demeyin

Dolar 10 lira olacak iddiasına Selçuk Geçer'den cevap! Paranız yanmasın! Hemen bakan, köşeyi dönecek!