16 / 05 / 2024

Dolarda beklenmedik düşüş! Doları olanlar tir tir titredi! Piyasalarda son dakika gelişmesi

Dolarda beklenmedik düşüş! Doları olanlar tir tir titredi! Piyasalarda son dakika gelişmesi

Dolar kuru, Fed toplantısının tutanakları öncesinde ani düşüş yaşadı. Doları olanlar tir tir tiredi. İşte dolarda son dakika gelişmesi...



PİYASALARDA SON DURUM

Euro/dolar paritesi, Euro Bölgesi’ne ait PMI verileri öncesinde yüzde 0,5 artışla 1,0348 seviyesinden işlem görüyordu.

Bununla birlikte Avrupa Merkez Bankası (ECB), faiz artırımı temposunu yakın zamanda yavaşlatacak gibi görünmüyor. Enflasyon şu anda yüzde 10'un üzerinde seyrediyor.

Yönetim Konseyi üyesi Gediminas Šimkus, Salı günü yaptığı açıklamada ECB'nin Aralık ayında faizleri en az yarım puan artırması gerektiğini söyledi.

  Dolarda beklenmedik düşüş! Doları olanlar tir tir titredi! Piyasalarda son dakika gelişmesi  

Truss hükümetinin büyük vergi indirimleri planını açıkladığı Eylül ayında 1,0327 ile rekor seviyeye inen sterlin, yükselmeye devam etti ve sterlin/dolar yüzde 0,2 artışla 1,1903’ten alıcı buldu.

AUD/USD risk iştahındaki iyileşmenin de yardımıyla yüzde 0,2 artışla 0,6663'e ulaşırken Çin'in bazı büyük şehirlerinde COVID-19 vakalarının artması ve hareketlilik kısıtlamalarının artırılarak ticari faaliyetlerde daha fazla aksamaya yol açabilecek olmasıyla dolar/yuan yüzde 0,1 artışla 7,1498'e yükseldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön