29 / 04 / 2024

Dolarda dananın kuyruğu kopacak. Dolarda dananın kuyruğunun kopacağı tarih verildi

 Dolarda dananın kuyruğu kopacak. Dolarda dananın kuyruğunun kopacağı tarih verildi

Dolar alan vatandaşlar dolar fiyatlarının hangi yöne gideceğini merak ediyor. Dolarda dananın kuyruğu kopuyor. Dolar fiyatlarıyla ilgili flaş bir haber geldi.



Dolar satın alan vatandaşlar, dolar fiyatlarının kısa vadede ne olacağını merak ediyor. Dolar satın alan vatandaşları yakından ilgilendiren bir haber de kısa süre önce geldi. 

Merkez Bankası'nın faiz artırım adımının ardından dolar kurundaki düşüş dikkat çekmişti. Ancak doların geleceğini tahmin eden isimlerden biri olan Selçuk Geçer, farklı bir görüşü dile getirdi. Geçer, doların belli bir seviyeye ulaşacağını ve bu durumun riskleri beraberinde getireceğini öne sürdü. "Dolar o seviyeye ulaşırsa zor günler yaşarız" diyerek dikkatleri üzerine çekti. İşte doların tedirginlik yaratan bu seviyesi...

Dolar kahini olarak halk tarafından tanınan Ekonomist Selçuk Geçer, dolar/TL kuruna ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. O açıklamalarını medium'da yayınlayarak okurlarıyla paylaştı.

Her ürün gibi doların da enflasyonla ilişkili olduğunu ve bir ülkenin para biriminin enflasyon hızında değer kaybetmesinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Geçer, bu durumun sadece dolar için değil, tüm ürün fiyatları için temel bir gerçek olduğunu belirtti. Ürün fiyatlarını enflasyonun altında tutmaya çalışmanın ya kıtlık ve karaborsaya yol açabileceğini ya da büyük ekonomik kırılganlıklar doğurabileceğini açıkladı.

DOLAR İÇİN 42 TL İDDİASI

Geçer, doların uzun bir süredir siyasi nedenlerle baskı altında tutulduğunu, ancak biriktirilen enflasyon değerine er ya da geç ulaşacağını öne sürdü.

Ünlü ekonomist, "Dolar 42 olacak diyorum" başlıklı yazısında, bu rakamın son derece iyimser bir tahmin olduğunu ve TÜİK tarafından açıklanan resmi enflasyon oranına dayandığını ifade etti"


Geri Dön