05 / 05 / 2024

Dolarda kayış koptu, analistler "Maalesef, tarih veriyoruz" diyerek yeni rakamı açıkladı

 Dolarda kayış koptu, analistler

Dolardaki hızlı yükseliş piyasada bir anda şaşkınlık yarattı. Bugün 5 kuruşluk düşüş yaşansa da analistler 8 gün içerisinde doların 16 TL'yi geçmesini bekliyor.



Türk lirasının dolar karşısındaki tarihi değer kaybı her geçen gün biraz daha artıyor. Hüklümet, doları düşürmek için adımlar atsa da piyasada dolara olan ilgi dizginlenemiyor.

15 TL'NİN ÜZERİNİ HIZLI ÇIKTI

Kur korumalı mevduat sisteminin başlamasından itibaren 14 TL'ye demirleyen ve uzun süre bu seviyede seyreden dolar ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımının ardından 15 TL'yi çok hızlı şekilde tırmandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön