02 / 05 / 2024

Uzmanlar altın için ‘kilit seviye’ diyerek yeni tahminini açıkladı! Hem altın alacaklar hem de altın satacaklar dikkat!

Uzmanlar altın için ‘kilit seviye’ diyerek yeni tahminini açıkladı! Hem altın alacaklar hem de altın satacaklar dikkat!

Yatırımcıların en çok merak ettiği konular arasında yer alan altın fiyatları için yeni tahmin geldi. Uzmanlar pek çok kişinin gündeminde yer alan altın fiyatları için ‘kilit seviye’ diyerek yeni tahminlerini açıkladı...



Yatırımcıların gündeminden düşmeyen altın fiyatları rekor sonrası düşmeye başladı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre piyasalar Orta Doğu’da yaşanan ‘çatışma’ gerilimini yakından takip ederken ons altın önce 2 bin 400 doları geçti, daha sonra ise geri çekildi. Kapalıçarşı serbest piyasada gram altın fiyatları tarihi zirve sonrası yüzde 1’in üzerinde düşüş gösterdi.

Hem altın almak isteyenlerin hem de altın satmak isteyenlerin merak ettiği ve araştırdığı altın fiyatları Orta Doğu'da artan gerilimlerin yatırımcıları güvenli liman varlıklarına sığınmaya itmesiyle ons başına 2 bin 400 doların üzerine çıkmış ve tüm zamanların da en yüksek seviyelerine ulaşmıştı. 

Ons altın fiyatı 2 bin 431,54 dolar ile rekor kırmasından sonra şu sıralarda 2 bin 337 dolara geri çekildi. Yurt içinde gram altın fiyatları da serbest piyasada 2 bin 529 TL'yi görmesinden sonra yüzde 1’in üzerinde düşüş ile şu sıralar 2 bin 431 TL seviyelerinde seyrediyor. Ayrıca aynı dakikalarda çeyrek altın 4 bin 192 lira, Cumhuriyet altını 17 bin 246 lira.

Uzmanlar altın için ‘kilit seviye’ diyerek yeni tahminini açıkladı! Hem altın alacaklar hem de altın satacaklar dikkat!

ENFLASYON ENDİŞESİ

Altın fiyatlarında yaşanan yükselişin son ABD tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verilerinden sonra n geldiğini belirtmekte yarar var. 10 Nisan Çarşamba günkü rapor, enflasyonun beklenenden daha sıcak geldiğini ve Mart'ta yüzde 3.5'e ulaştığını ortaya çıkarıyor. Ayrıca bir önceki aya göre de yüzde 3.2'ye göre artış yaşandı. Değişken gıda ve enerji segmentlerini hariç tutan çekirdek TÜFE de yüzde 3.8 seviyelerinde sabit kaldı.

ABD Merkez Bankası FED de sürekli şekilde faiz oranlarını düşürmeye başlamadan önce enflasyonu kontrol altında görmek istediğini kaydediyor. Yüzde 2 hedefine yaklaşılamaması sebebiyle FED’in toparlanma sürecini ertelemeye devam edeceğine dair bazı spekülasyonlar var.

YIL SONU BEKLENTİSİ

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan uzmanlar altının ons fiyatı için 2 bin 500 dolar seviyesini 2024'te bir "kilit seviye" şeklinde görüyor ve sarı metalin önümüzdeki 12 ila 18 ay içinde 3 bin dolara kadar çıkabileceğini kaydediyor. Fakat söz konusu bu yükseliş öncesinde altın fiyatlarının düzeltme hareketi yapması da bekleniyor. İzlenecek olan seviye olarak 2 bin 75 dolar hedef gösteriliyor. Ve bu noktada geri çekilmelerin satın alma fırsatları olduğunu da belirtiyorlar.

 

Kredi borcunu emekli maaşı ile ödeyenlere kötü haber! Geçmiş dönemdeki kesintiler geri alınamayacak!

Fransa’da milyonlarca kişi sosyal konuttan çıkarılma ile karşı karşıya kalabilir!

Asgari ücret ara zammında son dakika! Ünlü Ekonomist Temmuz 2024 zammını 'Şimdiden Hayırlı Olsun' diyerek duyurdu!


Geri Dön