Ekonomi

Dolarda kıyametin kopacağı tarih resmen belli oldu! Yastık altında 1 doları bile olanlar acil bakın

Milyonlarca yatırımcı dolar kurunda son dakika gelişmeleri bugün de takip ediyor. Yastık altında doları olanlar, dolarda kıyametin kopacağı güne odaklandı. Yastık altında doları olanlari doların yükseleceği tarihe odaklandı

Dolar/TL kuru son dakika gelişmeleri milyonlarca yatırımcı ve dolar almak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor.

Yastık altında doları olanlari doların yükseleceği tarihe odaklandı. Dolarda kıyametin kopacağı tarih belli oldu. Peki dolar ne olacak? Dolar ne kadar olacak? Dolar yükselir mi? İşte merak edilenler ve dolar son dakika gelişmeler...

YASTIK ALTINDA DOLARI OLANLAR...

Elindeki parasını yatırım amaçlı dolara yatıranlar veya bugün dolar almak isteyenler dolar kurunda son dakika güncel rakamları sorgulatıyor.

Milyonlarca kişi bugün dolar ne kadar? Dolar bugün kaç TL? Dolar bugün ne kadar oldu? sorularının yanıtlarını yurt içi piyasalarda araştırıyor.

Dolar/TL kuru haftanın başından itibaren yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Haftanın son işlem günün olan 2 Eylül Cuma günü dolar/TL alış fiyatı 18,23 TL, dolar/TL kuru satış fiyatı ise 18,28 TL seviyesinde işlem görüyor.

DOLARDA KIYAMETİN KOPACAĞI TARİH

Dolar kuru, gelişmiş tüm ülke para birimlerine karşı yükselişe geçerken herkes doların ne zaman zirve yapacağını doların ne zaman atak yapacağını merak ediyor.

Piyasaların merakla beklediği gün belli oldu. FED faiz kararının 21-22 Eylül tarihinde açıklayacak. Herkes bugüne odaklandı. Karar sonrasında faiz oranlarının yükseltilmesi beklenirken, dolarda kıyametin kopması bekleniyor.
FED faizler 75 baz puan artırması halinde dolar kuru fırlayacak. 

PİYASALARDA NELER OLUYOR?

Bu hafta piyasalarda önemli gelişmeler yaşandı. İlk olarak pazartesi günü dolar endeksi 100 dolar seviyesinin üzerine yükseldi. Bu durum doların değerini daha da yükseltti. Uzun bir aradan sonra dolar kuru ilk defa 100 doların üstüne çıktı.

Ardından dün tekrar, euro dolar paritesi yüzde 1 seviyesnin altına geriledi. Dolar euro karşısında değerine değer ekledi.

Altın piyasası ise dolar karşısında değerini kaybetmeye devam ediyor. Doların baskısı ile hem altın hem de emtia fiyatları gerilemeye başladı.

Bu hafta salı günü Merkez Bankası'nın dolara yönelik bir hamlesi oldu. Merkez Bankası, zorunlu karşılık oranlarında değişik yaptı. Merkez Bankası tarafından alınan karara göre, döviz hesabından Türk Lirası hesabına dönüşüm için belirlenen oranı tutturamayan bankaların, ilave zorunlu karşılık yükümlülüğü yükseltildi. Daha önce bireysel hesapları kapsayan dövizden TL’ye dönüşümde belli oranı yakalama şartına, tüzel kişi ve şirket hesapları da eklendi.

Selçuk Geçer ''Dolar için ilk 30 TL sonra 60 TL en son 70 TL seviyesine hazır olun'' Dolar gaza bastı geliyor

Euro dolar karşısında resmen kül oldu! Kıyıda köşede eurosu olanlar kırmızı alarm

Elinde dolar olanlar acil baksın! Dolar 20 gün sonra böyle olacak