07 / 05 / 2024

Dolarda tarihi gün! Analistler evden heyecanla çıkmadan önce bir rakam verdi, bu rakam öyle bir rakam değil

Dolarda tarihi gün! Analistler evden heyecanla çıkmadan önce bir rakam verdi, bu rakam öyle bir rakam değil

Dolarda artık FED tarafından açıklanacak faiz kararı nedeniyle bugünler tarihi olarak adlandırılıyor. Analistler de dolarla ilgili yorumlarını gerçekleştirdiler. İşte analistler tarafından yapılan o yorumlar...



GÖZLER FED'İN AÇIKLAYACAĞI FAİZ KARARINA ÇEVRİLDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Eylül ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısını 22 Eylül Perşembe günü sonlandıracak ve politika faizi kararını açıklayacak. TCMB’nin, Eylül ayında faizi sabit tutması bekleniyor. AA Finans’ın 22 katılımcı ile gerçekleştirdiği, TCMB’nin PPK toplantısına yönelik beklenti anketinde 29 katılımcının 19’u, faizin %13’te sabit tutulacağını öngörüyor. Ayrıca katılımcıların 9’u 100 baz puanlık ve 1 ‘i de 50 baz puanlık faiz indirimi öngörüyor. Geçtiğimiz ay Merkez Bankası, faizi sürpriz bir kararla %14’ten %13’e indirmişti.

Dolar kuru üzerinde etkili olması beklenen TCMB faiz kararının yanı sıra bu hafta ABD Merkez Bankası’nın (Fed) da faiz kararı takip edilecek. Küresel piyasalarda Fed’in parasal sıkılaştırma adımları ve şahin tutumu ile güçlenen doların, Fed’in bu tutumuna devam etmesi halinde güçlenmeyi sürdürmesi bekleniyor. Fed’in Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı ise 21 Eylül’de sonlanacak ve Fed’in de en az 75 baz puanlık faiz artışı uygulamasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön