02 / 05 / 2024

''Dolarda tuzak var'' diyen İslam Memiş'ten kafa karıştıran açıklama! Uyanık olun

''Dolarda tuzak var'' diyen İslam Memiş'ten kafa karıştıran açıklama! Uyanık olun

Altın ve para uzmanı İslam Memiş dolar ile ilgili değerlendirmelerine devam ediyor. İslam Memiş'ten son dakika gelen ''Dolarda tuzak var'' açıklaması herkesin kafasını karıştırırken uyanık olun diye uyardı... 



İslam Memiş, dolar ve altın için yatırımcılara uyarıda bulunarak piyasaları kısaca şöyle özetledi: "Merkez Bankası piyasaları şok etti, faizleri 100 baz puan indirdi. Dünyadaki bütün ekonomistleri, beklentileri ters köşe yaptı. Matematiksel olarak bu hamleye bir mana verilmediğini belirtmek isterim. Finansal piyasalarda her zaman hesap makinesi, rakamlar konuşur. 

Kararlar hane halkına, tüketiciye olumlu olumsuz direkt yansımakta. Beklentiler çabuk değiştiği için yatırımcılar farklı aksiyonlar almak zorundalar.  Bazı hamleler karşısında yatırımcıların da refleksinin para piyasalarında hızlı olması gerekiyor. 

Bu hızlı hamleleri yapmak için de zamanla yarışmanız gerekiyor. Merkez Bankası'nın kararından sonra sert dalgalanmalar gördük, bu normaldir. Bir gün sonra fiyatlar ancak yerine oturur, bu reflekslere karşı yatırımcılar panik olabiliyor, yanlış kararlar alabiliyor.

Sert dalgalanmaları özellikle dolar tarafında izledik. 18.13'e kadar yükseldi, 18 liraya oturan kur vardı, 25 gün dolar sabitlenmişti. Bu aradan sonra yukarı yönlü hamle yapması normal. Bir de faiz indiriminin arkasından dolar endeksinde hızlı yükseliş meydana geldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön