16 / 05 / 2024

'Sert dalgaya hazır olun' diyen İslam Memiş'ten yeni bir son dakika açıklaması geldi! 

'Sert dalgaya hazır olun' diyen İslam Memiş'ten yeni bir son dakika açıklaması geldi! 

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Finans analisti İslam Memiş, para piyasalarına ilişkin de çok önemli detaylar paylaştı. İşte 'Sert dalgaya hazır olun' diyen İslam Memiş'ten gelen o yeni açıklamalar...



Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ve yatırımcıların en çok takip ettiği uzman isimler arasında yer alan Para piyasaları uzmanı İslam Memiş yine çok önemli detaylar paylaştı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş açıklamasında ekonomi alanında yaptığı değerlendirmelerle piyasaların nabzını ölçüp yatırımcılara yol göstermeye devam ederken, bu hafta 3 önemli güne işaret etti.

İslam Memiş, TV 100'de kaleme aldığı yazısında borsa, döviz kurları, altın fiyatları ve kripto para piyasalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

İşte Memiş'in yazısı şu şekilde:

Para piyasaları için bu hafta yoğun ve oldukça da önemli olacak.
Genelde yurt dışı verileri küresel piyasalar için kritik önem taşıyor. 

Bu haftaki önemli günler şu şekilde:

Salı günü: Avrupa Bölgesi Enflasyon Verisi

Çarşamba günü: Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı

Cuma günü: Türkiye Enflasyon verisi ve ABD Tarım Dışı İstihdam Verisi

 Sert dalgaya hazır olun diyen İslam Memiş ten yeni bir son dakika açıklaması geldi! 

Döviz kurları, borsa, altın fiyatları ve kripto para piyasalarında sert dalgalanmalar bizi bekliyor. Piyasalar için Çarşamba gününe kadar ayrı, Çarşamba gününden sonra ise yine ayrı bir piyasa olacak.
O nedenle haftayı ikiye ayırmakta yarar var.

Bu hafta takip edeceğim bant aralıkları şu şekilde:


Bist100 endeksi;

Haftayı yüzde 2’lik yükselişle 9.915 puandan tamamladı. Psikolojik öneme sahip olan 10 bin puan seviyelerini bu hafta görürüz. Bu hafta borsanın 10 bin puanı görmesi çok konuşulur. Hatta 10 bin 200 puan hedef konumunda olur. Borsada bu hafta 9 bin 800-10 bin puan aralığını takip edeceğim.


Dolar/TL;

Haftayı 32,43 TL seviyesinden tamamlamıştı 33 TL seviyesinin üzerine atak gerçekleştirmesini bekliyorum. Sene içindeki yükseliş öngörümü koruyorum.

EUR/USD paritesi;

1,0693 seviyelerinden kapanış yapmıştı. Bana göre ucuz ve düşük. Tepki alımlarıyla yükselişine devam etmesini bekliyorum. Psikolojik direnç seviyesi 1,08 seviyesi.
Bu hafta pozitif yükselişleri bekliyor olacağım.


Ons altın;

2 bin 338 dolar seviyelerinden kapanış yapmıştı.
Takip ettiğim bant aralığı aynı, iki haftadır belirtmiş olduğum gibi 2 bin 280-2 bin 380 dolar aralığı. 2 bin 300 dolar seviyelerinden tepki geldi fakat baskılanma bitmedi.
Fed nedenli 2 bin 300 dolar seviyesinin altına sarkmasını bekliyorum. Mayıs ayı altın alacaklar için güzel bir ay olmuş olacak. Gram altın yatırımcısı ons’u takip etmeli.
2 bin 280 dolar karşılığındaki gram kaça tekabül ediyorsa al ve unut.


Ons gümüş;

27,21 dolar seviyelerinden kapanış yapmıştı. Benim takip edeceğim bant aralığı 26,50-27,80 dolar aralığı. Fed sonrası altın gibi baskı altında kalabilir ve gerileyeme gösterebilir.

 

İnşaat sektörü istikrarlı pazar arayışına girdi!

Yıllık temettü getirisi yüzde 50-yüzde 10-yüzde 15 seviyesinde olan 18 şirket!

İş Bankası'ndan son 48 saat uyarısı! Hem müşterisi olan hem de bunu yapanların hesaplarına tam 7 bin 500 TL yatıracak!


Geri Dön