02 / 07 / 2024

Dolarda yeni rekor: 14.76 TL!

Dolarda yeni rekor: 14.76 TL!

Haftanın üçüncü işlem gününe 14.50 seviyelerinde başlayan dolar, gün içinde yukarı yönlü hareketine devam ederek zirvesini 14.76'ya taşıdı.



Milyonların yakından takip ettiği dolar hafta başında 14.75 seviyesine ulaşarak rekor zeviyeye ulaştı ve ardından  Merkez Bankası döviz kurlarına müdahalede bulunarak 13.80'li seviyelerin altına kadar çekilmişti.

Sputniknews'de yer alan habere göre; dolar daha sonra kaybettiği kazanımlarını geri kazanırken, yeniden 14 lira seviyesinin üzerine çıkarak kademeli yükselişini sürdürdü. Euro ise 16,63 lira seviyesini gördü

Dolarda yeni rekor: 14.76 TL!

 

Fed ve TCMB'nin faiz kararları bekleniyor

Bu akşam Türkiye saati ile 22:00'de açıklanacak olan ABD Merkez Bankası (Fed) kararı bekleniyor.
Fed bir önceki toplantısında faiz artırımına gitmezken varlık alımlarını 15 milyar dolar azalttı.
Yurtiçinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını yarın saat 14.00'te verecek. Piyasa beklentisi faizi 100 baz puan indirerek yüzde 14'e çekmek yönünde.

Dolar rekor kırıyor! İşte bugünkü dolar kuru!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön