30 / 04 / 2024

Dolar rekor kırıyor! İşte bugünkü dolar kuru!

Dolar rekor kırıyor! İşte bugünkü dolar kuru!

Milyonlarca yatırımcının merakla takip ettiği dolar/TL, yeni haftanın üçüncü işlem gününe yükselişle başladı ve ardından 14,60 seviyelerinde işlem görüyor.



Büyük ve küçük ölçekli yatırımcıların yakından takip ettiği dolar dün yükseliş eğiliminde hareket ederek günü önceki kapanışın yüzde 4,1 üzerinde 14,39 liradan tamamladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan haber göre; dolar/TL, yeni işlem gününe de değer kazancıyla başladı ve 14,5970 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL 16,4500'ten, sterlin/TL yüzde  19,3240'tan satışa sunuluyor.

 Dolar rekor kırıyor! İşte bugünkü dolar kuru!

Dolar endeksi şu anda bir önceki kapanışa göre yüzde 0,1 düşüşle 96,5'te sabitlenirken, euro/dolar paritesi yüzde 0,1 artışla 1.1270'te alıcı buluyor.

Analistler, bugün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı öncesi piyasalarda dalgalı bir seyir izlediğini bildirdiler.

 Dolar rekor kırıyor! İşte bugünkü dolar kuru!

Fed'in faiz oranlarını değiştirmesinin beklenmediğini belirten analistler, varlık alım oranını düşürme kararının ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının yatırımcıların odak noktasında olduğunu söyledi.

Analistler, yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu ve yurt dışında ABD'de New York Fed aktivite endeksi ile perakende satışların izleneceğini belirterek, dolar endeksindeki 96.8 seviyesinin teknik olarak bir direnç ve 96,2'lik bir destek olduğunu kaydetti.

Dolar/TL 14,18 seviyelerinde!

Dolar zirvede: 14 Lira!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön