05 / 05 / 2024

Dolar/TL 14,18 seviyelerinde!

Dolar/TL 14,18 seviyelerinde!

Milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği dolar/TL, yeni işlem gününe yükselişle başladı ve ardından 14,18 seviyelerinde işlem görüyor.



Büyük ve küçük ölçekli yatırımcılar tarafından merakla takip edilen dolar/TL dün düşüş eğiliminde hareket ederek günü önceki kapanışın yüzde 0,3 altında 13,8329'dan tamamladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dolar/TL,yeni işlem gününe yukarı yönlü başlayarak 14,1760 seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 15,9980'den, sterlin/TL  18,7180'den satışa sunuluyor.

 Dolar/TL 14,18 seviyelerinde!

Dolar endeksi şu anda bir önceki kapanışa göre yüzde 0,1 artışla 96,4'te sabitlenirken, euro/dolar paritesi yüzde 0,1 düşüşle 1,1275'te alıcı buluyor.

Analistler, bugünden itibaren dünya genelinde izlenecek merkez bankalarının kararlarının varlık fiyatlarını etkilemesinin beklendiğini belirttiler.

Analistler, ABD'de kısa vadeli enflasyon beklentilerinin yüksek seviyelere yükselmesinin ABD Merkez Bankası'nı (Fed) daha da şahlandırabileceğine dair endişelerin bulunduğunu ve bu durumun küresel dolar talebini artırdığını kaydetti.

 Dolar/TL 14,18 seviyelerinde!

Analistler, bugün ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve Euro Bölgesi'nde sanayi üretim verilerinin takip edileceğini belirterek, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin haber akışının odak noktası olmaya devam ettiğini söylediler. 

Analistler, dolar endeksindeki 96,5 seviyesinin teknik olarak bir direnç ve 95,7'nin bir destek olduğunu bildirdi.

Dolar zirvede: 14 Lira!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön