21 / 05 / 2024

Dolar zirvede: 14 Lira!

Dolar zirvede: 14 Lira!

Dolar/TL yeni haftanın ilk işlem gününde güne yükselişle başladı ve haftaya rekor seviyede başladı. Dolar an itibariyle 14 liradan işlem görüyor.



Büyük ve küçük ölçekli yatırımcıların yakından takip ettiği dolar/TL yeni haftanın ilk işlem gününe 14 Liradan başladı.

Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimleri ve müdahaleleri sürerken dolar/TL 14 lirayı test etti. Günün ilk diliminde dolar/TL 14.07 lirayı aştı. Euro/TL 15,89 lirayı aştı, Sterlin/TL 18,62 lira ile zirveye ulaştı. Gram altın 807 lirayı aşarak rekor kırdı. Önceki haftalarda dolar/TL 14 liraya yaklaşınca Merkez Bankası döviz satım müdahalelerine başladı.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; TL'deki sert değer kaybı devam ederken, TCMB'nin de aralarında bulunduğu 20 merkez bankası bu hafta yılın toplantısını yapacak. TCMB'nin 100 baz puan indirim yapması bekleniyor.

Dolar zirvede: 14 Lira!

Öte yandan BloombergHT'nin haberine göre UBS, bundan sonra Türk lirası ile ilgili bir rapor yayınlamayacaklarını ve yatırımcıların son Türk lirası tavsiye raporlarını dikkate almamaları gerektiğini belirtti. UBS Analisti Tilmann Kolb, Kasım ayı sonunda bir rapor yayınlayarak, TL'deki değer kaybının mevcut para politikası çerçevesinin enflasyonla mücadelede yetersiz olduğu görüşünü yansıttığını ve bu nedenle daha fazla değer kaybı olasılığını dışlamadıklarını belirtti.

Deutsche Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın dolarizasyon, zayıf Türk lirası ve artan enflasyon nedeniyle 2022'nin ilk çeyreğinin sonuna doğru politika faizini yüzde 25'e çıkarmak zorunda kalabileceğini söyledi.

Deutsche Bank yayınladığı bir araştırma raporunda, piyasa koşullarının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nı 2022 yılının ilk çeyreğinde faiz oranlarını 1000 baz puan artırmaya zorlayacağını belirtti.

Dolar tekrar zirvede!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön