04 / 05 / 2024

Dolarda yeni rekor! Piyasalarda büyük hareketlilik!

Dolarda yeni rekor! Piyasalarda büyük hareketlilik!

ürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı, küresel çapta resesyon riski ve para politikalarına ilişkin belirsizliklerin sürmesi sonucu dolar/TL rekor kırdı.



Merkez Bankası, Türk Lirası'ndaki sert değer kaybı ve yıllık enflasyonun % 64,27'e yükselmesine rağmen % 9 olan politika faizini 2023 Ocak ayı içerisinde sabit tuttu.

Diğer taraftan Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Lael Brainard, dün enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde % 2'ye dönmesini sağlamak için para politikasının bir müddet daha kısıtlayıcı olacağı sinyalini verdi.

DOLARDA SON DURUM

Dolarda yeni rekor! Piyasalarda büyük hareketlilik!

Bu gelişmelerle dolar/TL, yeni güne yükselişle başlamasının ardından 18,83 seviyesini test ederek yeni rekor kırdı.

Dün en düşük 18,7560 ve en yüksek 18,8060 seviyelerini gören dolar/TL, günü 18,7905'ten tamamlamıştı.

DOLAR ENDEKSİ SABİTLENDİ

Dün yüzde 0,3 azalışla günü 102,1 seviyesinden tamamlayan dolar endeksi, şu sıralarda 102,2'den işlem görüyor. Avro/dolar paritesi de yüzde 0,1 artışla 1,0840'tan alıcı buluyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön