29 / 04 / 2024

Doları adım adım bilen Selçuk Geçer hayırlı olsun dedi! Doların 30 liraya ne zaman yükseleceğini açıkladı

Doları adım adım bilen Selçuk Geçer hayırlı olsun dedi! Doların 30 liraya ne zaman yükseleceğini açıkladı

İsabetli dolar tahminleri ile nam salan Selçuk Geçer, yıl sonu için dolardaki kötü senaryoyu açıkladı.



Yaklaşık bir ay önce Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu’nun (BDDK) açıklamış olduğu ticari kredilerde daralma kararı dolarda hareketlenmelere sebep oldu. Bu karar ile birlikte yaklaşık 1 lira düşen dolar 15 gün sonra BDDK’nın ticari kredilerde esneklik kararıyla birlikte yine yaklaşık 1 lira şeklinde yükseliş yaşadı.

Bugün ise dolar 17,28 rakamlarına ulaşmış oldu.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer ise dolar yatırımcılarına ve vatandaşlara çağrılarına devam etti. Selçuk Geçer, yüzde 90’lık faiz ile birlikte, kuşun bile kıpırdamayacağını ifade ederken, “Dolarda her an büyük bir kırılma olabilir. Çok sert kırılmayla karşı karşıya kalabiliriz. Bütün sistem çöker ve kur tekrar patlar. Yüzde 90'lık faiz ortamında kuş kıpırdamaz.

Bütün para birimlerinde yükseliş devam edecek. Sadece euro ile dolar ya da euro ile sterlin ya da dolar ile sterlin arasında ufak iniş çıkışlar olabiliyor. Bunun temel nedeni de pariteler. Euro/dolar paritesi 1.3'e giderse anlayın ki dolarla euro arasındaki makas kapanacak. Dolar daha hızlı yükselecek, euro daha az yükselecek. Ya da euro daha fazla yükselecek dolar daha az. Burada önemli etken Avrupa Merkez Bankası. Faizi artıracaklarını söylediler. Ama pozitif ortama geçmeleri etkili olacak mı? Fed faizleri artırmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Doları adım adım bilen Selçuk Geçer hayırlı olsun dedi! Doların 30 liraya ne zaman yükseleceğini açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön