Ekonomi

Doları olana müthiş haber: Piyasa alt üst oldu

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) beklentiler dahilinde politika faizini 50 baz puan artırmasının ardından dolar küresel çapta yeniden yükselişe geçti. Bu kapsamda iç piyasada da dolar kuru bayram dönüşü artmaya başladı. Uzmanların acil tedbirler alınmazsa 15,50 kuruşu görür dediği doların yükselişi önümüzdeki günlerde de yükselişini devam ettirecek gibi görünüyor

FED'in faiz artırım kararı sonrası değerini artıran dolar haftanın son işlem gününü 14,95 liradan kapattı.Uzmanların acil tedbirler alınmazsa 15,50 kuruşu görür dediği doların yükselişi önümüzdeki günlerde de yükselişini devam ettirecek gibi görünüyor. Öte yandan euro ise 15,83 TL’den haftaının son gününde işlem gördü. Döviz kurundaki hızlı yükseliş Türkiye'de uygulanmakta olan kur korumalı mevduat hesaplarını da doları olana daha cazip hale getiriyor. 

"PİYASA ALT ÜST OLDU"

Ekonomist Mahfi Eğilmez, Dövize Endeksli Mevduat sistemine tepki göstererek "Kur koruması uygulamasıyla Hazine'ye gereksiz maliyet yükleyen, fiyatları, kiraları, satış değerlerini kısacası piyasayı alt üst eden bir yapının içine yuvarlanmış durumdayız." dedi.

 

 

DOLAR EN PARLAK DÖNEMİNİ YAŞIYOR

Dolar, Fed kararının ardından küresel piyasalarda 2022'den bu yana en güçlü seviyesine çıktı. Türkiye'de de de Ramazan Bayramı öncesinde 14,86 TL olan kur, 14,95 TL’ye kadar yükseldi. Dolar kuru, haftanın son işlem gününe 14,87 seviyesinden başladı. Resmi işlem saatinde 14.95’e kadar yükseldi.

Dün satış fiyatı 15,67 TL olan euro da haftanın son işlem gününde yükseldi. Euro haftayı 15,83 TL seviyesinden kapattı.

Doların yükselişi Mayıs'ta durmayacak! Piyasa uzmanları kritik kararı açıkladı

Motorine zam LPG'ye indirim bekleniyordu! Zam haberi geldi LPG fiyatları düştü işte 6 Mayıs fiyat listesi

Altın borcu olanlar ve altın almayı düşünenlere ucuz altın uyarısı! Altının gram fiyatı bakın nereye kadar çıkacak?