Ekonomi

Doları olanlar köşe bucak satacak yer arayacak! Gerilim yükseliyor! İşte dolar yıl sonunda bu kadar olacak

Dolardaki son dakika gelişmeleri ekonomi gündeminde yer almaya devam ediyor. Türkiye Gazetesi Yazarı ekonomist Necmettin Batirel'den doları olanların gerilimini yükseltecek açıklama geldi. Peki dolar yıl sonunda ne kadar olacak? İşte merak edilen haberin ayrıntıları... Doları olanları endişelendiren bu haber, dolar kurunun yıl sonunda ne kadar olacağı konusunda merak uyandırmaya başladı

Türkiye Gazetesi Yazarı ekonomist Necmettin Batirel'den, ''Doları olanlar köşe bucak satacak yer arayacak'' açıklaması geldi. Doları olanları endişelendiren bu haber, dolar kurunun yıl sonunda ne kadar olacağı konusunda merak uyandırmaya başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) ile sanayiciler arasında ‘"döviz” gerilimi gittikçe yükseliyor. Sanayiciler faizlerin yüzde 50'lere yükselmesinden şikâyet ederken TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun  "Ucuz kredi kullanıp döviz alıyorsunuz, hepinizin listesi elimizde var. Kurumsal firmalar kredi çekip 55 milyar dolar döviz aldılar" sözleri gündemi sarstı.

Söylenenlere göre ihracatçılar Eximbank’tan sıfır faiz ile aldıkları kredileri yatırım ve üretim yapmak yerine dolara yatırıyor. Bu durum hem dolar kurunun hem de enflasyonun  artmasına neden oluyor. Öte yandan TCMB, yıl sonu dolar/TL beklentisini ise 18,99 seviyesi olarak açıkladı. TGRT Haber’de Cem Küçük İle Günaydın Türkiye Programında Türkiye Gazetesi Yazarı ekonomist Necmettin Batirel, dolar ile ilgili kritik yorumlar yaptı.

Peki dolar yıl sonunda ne olacak? Dolar yükselecek mi düşecek mi? Gerilimi yükselten o açıklama... İşte yıl sonunda dolar bu kadar olacak...

DOLARI OLANLAR KÖŞE BUCAK KAÇACAK

Dolar kuru haftanın ilk işlem gününe yukarı yönlü başladı. Dolar kuru şu sıralar 17,94 lira seviyelerinde işlem görüyor.  Öte yandan dolar almak isteyenler ve yatırımcılar dolar kurunun ne olacağını araştırmaya devam ediyor.

Yatırımcılar ''dolar yükselecek mi, düşecek mi, dolar yıl sonunda ne olacak, dolar ne kadar olacak?'' gbi soruların yanıtlarını merak ediyor.

Yatırımcıların merakla araştırdığı dolar ile ilgili son dakika açıklaması Türkiye Gazetesi Yazarı ekonomist Necmettin Batirel'den geldi. Batıel yıl sonunda doların ne kadar olacağını açıkladı.

Doların yıl sonunda 1O TL seviyesine gerileyeceği tespitinde bulunan Batirel, “Dünyadan Türkiye’ye fon girişi yapılacak, portföy yatırımı yapılacak. Doları olanlar köşe bucak satmaya çalışacak. Türkiye dünyanın gözbebeği haline geldi. Bütün ülkeleri küçülürken Türkiye büyüyor, büyüme işareti veriyor. İktidar giderse yerine ABD yanlısı bir hükümet gelecek. Rusya’nın Türkiye’ye yatırım yapması gerekiyor. Bence Putin’den büyük bir destek gelecek” ifadelerini kullandı. 

Yastık altında doları olanlar hemen bakın! Doları olanlar ne yapmalı? Dolarda son dakika gelişmesi

"Dolarda 19 Liraya Hazır Olun!’’ Piyasa uzmanı Selçuk Geçer uyardı..