16 / 05 / 2024

Doları olanların etekleri uçuştu! Bir doların bile varsa bu habere hemen bak

Doları olanların etekleri uçuştu! Bir doların bile varsa bu habere hemen bak

ABD enflasyon açıklanırken yaşanan değişimlerde küresel piyasaları etkilemeye devam ediyor. Dolar ücretleri sabit bir hale gelirken Euro ücretlerinde görülen yükseliş ise uzmanların dikkatinde yer alıyor. 



DOLAR FİYATLARINDA DURGUNLUK BAŞLADI

Fed ve FDIC'ın hareketleri ile beraber enflasyon beklentisi de paralel bir duruma geçti. Yapılan açıklamalar bağmanında veriler endişe oluşturacak bir konumda görülmezken dolar
 endeksinin de gerilemeye geçmesi sona erdi. Geçtiğimiz gün 103,097 rakamlarına kadar gerileyen endeks daha sonra 103,263 rakamlarına kadar yükseldi.

ABD enflasyonu hakkında araştırmalar sürerken Şubat ayındaki rakamlar %0,4 senelik bazda ise %6 olarak kayıtlara geçti. Yaşanan gelişme ile beraber piyasalardaki durum merak
 edilirken önümüzdeki hafta FED aracılığı ile yapılacak toplantıda %0,25 puan artırım yapılması bekleniyor.

CARİ AÇIK RAKAMLARI BELLİ OLDU

Türkiye'de görülen cari açık rakamları geçtiğimiz gün açıklandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verileri bağlamında Ocak ayında cari açık 9,85 milyar olarak bilgiler dahilinde. Yıllıklandırılmış cari açık ise 51,7 milyar dolar olarak açıklandı.

Yapılan anketler kapsamında 10 milyar dolarlık açık tahmin edilirken altın hariç cari açık işlemlerinde Ocak ayında 5,05 milyar dolar açık olduğu biliniyor. Enerji Piyasası hariç cari  işlemlerdeki hesaplamalar baplamında Ocak ayındaki veriler ise 2,19 milyar dolar olarak kayıtlara geçti.

Bu haberi okumadan yatırım yapmayın! Yatırım duayeni İslam Memiş üstüne basa basa uyardı!

Piyasalarda deprem etkisi! İslam Memiş arka arkaya açıkladı ve herkesi uyardı! 

Kia Stonic Mart zammı yapıldı mı? İşte 15 Mart 2023 fiyat listesi


Geri Dön