28 / 07 / 2024

Doları tutabilene aşk olsun! Ekonomide fay hattı kırılmak üzere!

Doları tutabilene aşk olsun! Ekonomide fay hattı kırılmak üzere!

Dolara endeksli bir ticaret ağının içine olduğumuzdan, dolara gelen zamla her ürüne de otomatik olarak zam gelmiş oluyor. 18,94 seviyelerinden işlem gören dolar kuru 19'a doğru seyrederken vatandaş ve piyasalar ise endişeli bekleyişini sürdürüyor.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


DOLAR ENDEKSİ BÜYÜYOR!

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell ve ABD Senatosunun Bankacılı, konut ve Kentsel İşler Komitesi'nde geçtiğimiz gün yapılan konuşması ile beraber elde edilen son ekonomik verilerin beklenti içerisinde olunan verilerden daha kuvvetli olduğunun altı çizildi. Bunun faiz oranlarının son seviyesinin tahmin edilenden daha çok olma ihtimalini de göz önünde bulundurdu.

Doları tutabilene aşk olsun! Ekonomide fay hattı kırılmak üzere!

Gündemde yer alan gelişmeler ile beraber doları öteki para birimlerine zarana desteklediği dikkat çekerken dolar endeksinin yüzde 1,2 seviyesinde değer kazandığı ve 105,6 seviyesine çıktığı söylendi. Yükselişe devam eden dolar endeksi ise bulunduğumuz zaman içerisinde yüzde 0,2'lik yükseliş ile beraber 105,8 seviyesine çıktı.

Dolar endeksinde yaşanan yükseliş ile beraber 106 seviyesi direnç noktası olarak belirlenirken 105 seviyesinin ise destek noktası olarak söylendi.


Geri Dön