01 / 05 / 2024

Doların düşmesi borsayı nasıl etkiler?

Doların düşmesi borsayı nasıl etkiler?

ABD’li banka Wells Fargo, geçen hafta doların yıl sonunda  gerileceğini belirtti.  Peki bu öngörü gerçekleşir dolar gerilerse ne olur? Ekonomist Tuncay Turşucu, bu öngörünün gerçekleşmesi halinde borsanın uçuşa geçeceğini söyledi.



ABD bankası Wells Fargo, 2024 yılına ilişkin yayımladığı uluslararası ekonomik görünüm raporunda kurlara da değinirken, dolar/TL'nin gerileyeceğini öngördü. Bankanın analizinde Dolar/TL'nin 2024'ün ikinci çeyreğinden itibaren düşeceği belirtildi.

22 Ocak tarihli raporda dolar/TL'nin 2024 yılının ilk çeyreğinde 31 TL’ye çıkacağı, yılın ikinci çeyreğinde ise 30,50 T’ye düşeceği ifade edildi. Yılın üçüncü çeyreğinde kurun 30 seviyesine, son çeyrekte ise 29,50 seviyesine gerilemesi  öngörülüyor.  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan 2024 sonu dolar tahmini ise 40 TL.

Ahmed Gürkan isimli X sosyal medya kullanıcısı https://twitter.com/AhmedGurkan, Borsa Analisti Tuncay Turşucu’nun Wells Fargo’nun tahmininin doğru çıkması halinde borsada olacaklarla ilgili söylediklerini  paylaştı.

Tuncay Turşucu, doların 29,50 TL’ye gerilemesi halinde İstanbul Borsası’nın uçuşa geçeceğini, insanların hisse senedine hücum edeceğini ifade etti. Endeksin yıl sonunda 12 binlerin de üzerine çıkabileceğini belirtti.

İşte o paylaşım ve gelen yorumlar


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön