28 / 04 / 2024

Doların kaderi 25 gün sonra belli olacak! Nefesler tutuldu! Dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Doların kaderi 25 gün sonra belli olacak! Nefesler tutuldu! Dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Dolar/TL kuru dün yeni rekorunu kırdı. 27,70 TL'ye kadar tırmanan dolar bugün aşağı yönlü hareket ediyor. Peki dolar yükselecek mi, düşecek mi? Dolar ne olur? İşte merak edilenler...



Küresel piyasalarda ABD doları sınırlı yükselişe devam ederken, jeopolitik gelişmelerin etkisi ile dün tarihi rekorunu kırdı. Dün 27,70 TL seviyesine kadar yükselene dolar kuru bugün düşüşe geçse de tarihi rekoruna imza attı. Bu rakamları gören dolar yatırımcıları heyecanlanırken ''dolar yükselmeye devam edecek mi? Dolar ne olacak?' sorularını araştırmaya başladı. Öte yandan doların kaderini belirleyecek kritik faiz kararı için ise geri sayım başladı. Fed'in faiz kararı heyecanla bekleniyor. Peki Fed faiz kararını ne zaman açıklayacak? Kasım  Fed faiz kararı ne zaman?

Doların kaderi 25 gün sonra belli olacak! Nefesler tutuldu! Dolar yükselecek mi, düşecek mi?

DOLARIN KADERİ 25 GÜN SONRA BELLİ OLACAK!

Doların kaderini belirleyen Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı Kasım ayında açıklanacak. 1 Kasım 2023 tarihinde açıklanılması beklenen faiz kararı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri "şahin" sözle yönlendirmelere devam ederken, ülkede dün açıklanan ABD tarım dışı istihdam verileri ABD ekonomisine yönelik olumsuz sinyaller verdi.

Amerika Merkez Bankası'nın faizleri beklenilenden daha uzun süre yüksek tutacağına dair öngörülerinin artmasıyla, Conference Board (CB) Tüketici Güven Endeksi, eylül ayında aylık bazda 5,7 puan azalarak 103 seviyesine  düşerek beklentilerin altında kaldı. Endeks, bu gerileme ile  son 5 ayın en düşük seviyesini gördü. 

Analistlere göre; Fed'in veri odaklı hareket edeceği bildirildi ve açıklanacak verilerle birlikte piyasalarda oynaklığın artabileceği söylendi. 

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, faiz oranlarının "anlamlı derecede yüksek" olma ihtimalini yüzde 40 olarak öngörüyor. Tüm bu gelişmelerle Fed'in faizleri artırması halinde dolar kurunda yükselişlerin devam etmesi bekleniyor.

7 EKİM DOLAR NE KADAR? BUGÜN DOLAR KAÇ LİRA? GÜNCEL DOLAR ALIŞ SATIŞ FİYATI KAÇ LİRA?

7 Ekim Cumartesi dolar/TL kuru yatırımcıların odağında. Dün tarihi rekorun kırılmasını ardından gözler bugünkü dolar kurunda. Bugün dolar/TL kuru güne aşağı yönlü başladı. 7 Ekim Cumartesi dolar alış fiyatı 27,58 lira, satış fiyatı ise 27,64 liradan işlem görüyor.

Altın yükseliş için ilk adımı attı! Gram altın tekrar 1700 liranın üzerinde! 7 Ekim Cumartesi altın fiyatları ne kadar?

22,18 ve 14 ayar altın bilezik fiyatları dibe vurdu! 6 Ekim Cuma altın bilezik fiyatları ne kadar oldu?

Geri Dön