28 / 04 / 2024

Dolarla ilgili bomba iddia geldi! Dolar o tarihte 12-13 liraya inecek! Milyonlara son dakika dolar şoku!

Dolarla ilgili bomba iddia geldi! Dolar o tarihte 12-13 liraya inecek! Milyonlara son dakika dolar şoku!

Hazinenin çıkaracağı enflasyona endeksli tahvillerin döviz bozduranlara satılacağı haberinin kurda yükselmelere neden olduğunu kaydeden Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, doların 12-13 TL aralığına döneceğini belirtti.



Hazinenin çıkaracağı enflasyona endeksli tahvillerin döviz bozduranlara satılacağı haberinin kurda yükselmeye neden olduğunu kaydeden Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, doların 12-13 lira aralığına döneceğini belirtti. Necmettin Batırel, Türkiye Gazetesi'ndeki yazısında enflasyonun belinin de kısa süre içerisinde kırılacağını belirtti. 

Yazısında son 2 haftadan beri TL’de sürekli değer kaybı yaşandığını ve  30 Nisan tarihinde 14.61 lira olan doların 15.97 liraya yükseldiğini yazan Necmettin Batırel,  "Rezervler mi eridi, borçlarımız mı büyüdü, sermaye kontrolüne mi gidildi? Hayır hiçbiri değil. İki gelişme var. Birincisi hazinenin çıkaracağı enflasyona endeksli tahvillerin döviz bozduranlara satılacağı haberi...

Dolarla ilgili bomba iddia geldi! Dolar o tarihte 12-13 liraya inecek! Milyonlara son dakika dolar şoku!

Büyük ihtimalle 23 Mayıs Pazartesi günü çıkarılacak bu tahvillerden almak isteyenler piyasadan dolar topluyor. Niye, çünkü ne kadar yüksek fiyattan kurları TL’ye çevirirlerse o kadar kâr elde edecekler. Burada sorgulanması gereken; gerçekten Hazine’nin, dolarını bozdurana tahvil satacağı haberi önceden sızdırıldı mı? İnsider trading (içeriden öğrenilen ticaret) hayata geçmişse çok kötü olmuş, bazı gruplar haksız kazanç sağladılar." dedi.

İşte Necmettin Batırel'in o yazısı...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön