30 / 04 / 2024

İktidara yakın isimden bomba iddia! İkinci bir 20 Aralık mı yaşanacak?

İktidara yakın isimden bomba iddia! İkinci bir 20 Aralık mı yaşanacak?

Merkez Bankasının faiz kararından sonra herkes dolarda yükseliş beklerken iktidara yakın bir isimden şok iddia geldi. Doların 15 TL'ye düşeceği tarihi verdi, "Bu daha başlangıç, küçük dilinizi yutacaksınız" dedi.



Türkiye Gazetesi Yazarı Necmettin Batırel'den bomba bir iddia geldi. Merkez Bankası'nın sürpriz faiz indirimim hakkında bir yazı kaleme alan Batırel, faiz indirimim kararının tek bir açıklaması olabileceğini belirterek Eylül ayında Türkiye'ye çok büyük bir fon girişi olacağını iddia etti. İktidara yakın bir isism olarak bilinen Batırel, MB'nın bu fon girişini gayet iyi bildiği için faiz indirimi kararı aldığını, bu girişin gerçekleşmesiyle kurlarda çok sert bir düşüş yaşanacağını ileri sürdü. Bu iddiayı uzun süredir Türkiye Gazetesi'ndeki köşesinde yazdığını faiz indirimim kararının da bu senaryoyu doğruladığını savunan Batırel, doların  ilk hamlede 15 liraya gerileyeceğini iddia etti. Batırel konuyla ilgili yazısında, 200 milyar dolarlık fon girişi ile kur baskısının ortadan kalkacağını TL'deki kaybın yıllık TÜFE'yi aşmayacağını belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön