03 / 05 / 2024

Dolar/TL 12 liranın altında!

Dolar/TL 12 liranın altında!

Döviz kurlarında düşüş haftanın dördüncü işlem gününde de devam ediyor. Dolar/TL bugün, 11,90 seviyesinin altında işlem görürken euro/TL ise 13,55'e kadar düştü.



Yeni haftanın başında gerçekleşen önlemler ve kura endeksli mevduat ile örtülü faiz artışının etkisiyle döviz kurları hızla gerilemeye başladı ve üst üste 4. gününde de aşağı yönlü seyrine devame diyor. Haftanın İlk üç gününde yüzde 35 çekilen dolar/TL, bu sabah saatleri itibarıyle yüzde 1'i aşan düşüşle 11,90 seviyesinin altında işlem görürken, euro/TL ise 13,55 seviyesine kadar düştü.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; küresel hisse senetleri erken Asya işlemlerinde yükselmeye devam ederken, yeni koronavirüs varyantı Omicron'daki olumlu gelişmeler ve ABD'den gelen ekonomik verilerden sonra piyasalar gevşerken güvenli liman dolar baskı altında kaldı.

Dolar/TL 12 liranın altında!

Küresel piyasalarda dolar haftanın dibinde

Milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip edilen dolar, Omicron varyantının hızla yayılmasına rağmen yatırımcıların küresel ekonomik görünüm konusunda daha iyimser kalmasıyla yaklaşık bir hafta içinde en düşük seviyeye geriledi. 96.042 seviyesini gören dolar endeksi dün 96.020 ile 17 Aralık'tan bu yana ilk kez kaydettiği düşük seviyeden uzaklaşmadı.

Riske duyarlı Avustralya doları dün yüzde 0,86 yükseldikten sonra 0,72125 dolardan yatay işlem gördü. Sterlin yüzde 0.63 kazandıktan sonra 1.33515 dolarda değişmeden kaldı. Piyasalar, Omicron varyantı nedeniyle yeniden getirilen kısıtlamalara ilişkin artan tedirginliğin ortasında Pazartesi gününden bu yana risk iştahında bir toparlanma yaşandı. Euro dün yüzde 0.33 yükseldikten sonra 1.13325 dolarda sabit kaldı. 

Dolarda düşüş devam ediyor!

Dolar 1 gecede yüzde 33 geriledi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön