07 / 05 / 2024

Dolar 1 gecede yüzde 33 geriledi!

Dolar 1 gecede yüzde 33 geriledi!

Dolar/TL Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ile 1 gecede yüzde 33 geriledi



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'ndan sonra millete seslendi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, hükümet yeni finansal alternatifleri ve ekonomik tedbirleri devreye sokuyor.

Kabine Toplantısı'ndan sonra yaptığı açıklamada, ekonomideki son gelişmelerle ilgili önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükseliş nedeniyle kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlara yeni bir finansal alternatif sunacaklarını dile getirerek, "Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak." şeklinde konuştu.

Dolar 1 gecede yüzde 33 geriledi!

Şirketler tarafından gerçekleştirilecek olan temettü ödemeleri üzerindeki stopajı yüzde 10'a indireceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yastık altında olan altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla piyasa paydaşlarıyla yeni araçlar geliştirileceğini dile getirdi.

Dolar 1 gecede yüzde 33 geriledi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayrıca, ülkemizin serbest piyasa ekonomisinden ve kambiyo rejiminden en küçük geri adım atmaya bir niyeti olmadığını da sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ıon yaptığı açıklamalar öncesinde 18,3674 ile zirvesinden işlem gören dolar/TL, konuşma sonrası başlayan hızla düşüşüne devam etti ve 1 gecede yüzde 33,2 değer kaybederek 12,2756'ya kadar düştü.

Dolar/TL, bugün itibarıyla 13,49'dan işlem görüyor.

Dolar 17 TL'yi geçti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön