27 / 04 / 2024

Ukrayna krizi doğalgaz fiyatlarını vurdu: 1 gecede yüzde 30 arttı!

Ukrayna krizi doğalgaz fiyatlarını vurdu: 1 gecede yüzde 30 arttı!

Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasıyla beraber Avrupa'da doğalgaz fiyatları, yalnızca bir gecede yaklaşık olarak yüzde 30'dan fazla artış yaşadı. Doğalgaz fiyatları, 118 dolarla kadar ocak ve Şubat ayının zirvesine oturdu. doğalgaz fiyatları en son 2021 senesinde 180 doları görmüştü.



Rusya, uzun süredir planladığı saldırıyı Ukrayna'nın başkenti Kiev olmak üzere bir çok cepheden saldırarak başlattı. Bu saldırı halihazırda düşüşte olan piyasaları, daha fazla düşürürken değerli malların fiyatları aynı oranda artışa geçti. Altın son ayların en yüksek seviyesini görürken petrol, 100 doların üzerine çıktı.

Ukrayna krizi doğalgaz fiyatlarını vurdu: 1 gecede yüzde 30 arttı!

Webtekno yazarı Ümit Kılınç'ın haberine göre bu durum, Rusya'nın doğalgaz ithalatında Rusya'nın dev olmasından kaynaklanıyor. Doğalgaz fiyatları Rusya'nın yaptığı saldırının ardından Avrupa'da yüzde 30'un üzerine çıktı. Doğalgaz fiyatları, megavat/saat başına neredeyse 118 euroya kadar yükseldi.

Ukrayna krizi doğalgaz fiyatlarını vurdu: 1 gecede yüzde 30 arttı!

ESKİ RUS BAŞKAN DİMİTRİ KORKUTAN BİR PAYLAŞIM YAPMIŞTI

Rusya eski Devlet Başbakanı ve Başkanı Dimitri Medvedev, Alman Başbakanı Olaf Scholz’un Kuzey Akım 2’nin lisansını askıya almasının ardından bir paylaşım yapmıştı. Dimitri Medvedev, bu paylaşımda çok yakında Avrupa'nın bin metreküp doğalgaz a 2 bin euro ödeneceği bir zamanın geleceğini belirtmişti. Doğalgaz fiyatları, yaşadığı son yükselişle beraber metreküp başına 1000 doları aştı. Doğalgazın megavat/saat başına fiyatı, en son 2021'in Aralık ayında 180 euroya kadar yükselmişti. Doğal olarak aynı ay içinde metreküp başına fiyat 2000 Türk Lirasına kadar gelmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön