03 / 05 / 2024

Dolar/TL 8 lirayı geçti!

Dolar/TL 8 lirayı geçti!

Döviz kurlarında Merkez Bankası'nın faiz sürprizi ile başlayan yükseliş yeni haftada da devam ediyor. Dolar/TL 8 lirayı geçerek rekor tazelerken, euro/TL ise 9.4649 ile tüm zamanların zirvesine çıktı.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun sürpriz kararının ardından yönünü yeniden yukarı çeviren dolar/TL, 8 lirayı geçti.

Dolar/TL bu sabah saatlerinde 8.0069'a kadar tırmandı. Benzer bir grafik çizen euro/TL ise tarihi seviyelerini 9.4851'e taşıdı. 

Altın 1.900 doların altında

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; altın fiyatları geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği başarısız yükseliş denemesinden sonra 1900 desteğine doğru geri çekilmişti.

Yeni haftada ise altının ons fiyatları 1.900 doların da altında değerleniyor. Altının ons fiyatı sabah saatlerinde 1.897 dolar düzeyinde işlem görüyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön