02 / 05 / 2024

Dolar/TL 8.35'in üzerini gördü!

Dolar/TL 8.35'in üzerini gördü!

Merkez Bankası'nın yeni sıkılaştırma hamleleri sonrası 8.26'ya kadar çekilen dolar/TL, gün ortasında rekor seviyelerini 8.35'in üzerine çıkardı. Euro/TL ise 9.75'in üzerinde el değiştiriyor.



Yurt içi piyasalar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle verilen 1.5 günlük aranın ardından hareketli bir gün geçiriyor.

Dünya gazetesi'nde yer alan habere göre; yoğun veri akışının takip edildiği günde dolar/TL öğle saatlerinde 8.3531'le rekor seviyelerini güncelledi.

Piyasa açılış dakikalarına yakın Merkez Bankası'ndan gelen yeni sıkılaştırma hamlesiyle dolar/TL 8.2670'e kadar çekilmişti.Sonrasında gelen tepki alımlarıyla birlikte kur gün ortasında 8.3531'le tüm zamanların en yüksek seviyesine geldi. Dün 9.7811 ile rekor kıran euro/TL de benzer hareketlerle 9.66'ya kadar çekildikten sonra 9.75'lerden el değiştiriyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön