04 / 05 / 2024

Dolar/TL yeni tarihi zirvede!

Dolar/TL yeni tarihi zirvede!

 Dolar/TL, yeni haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı ve ardından 9,80 seviyelerinde işlem görüyor.



Büyük ve küçük ölçekli yatırımcılar tarafından yakından takip edilen dolar geçtiğimiz hafta aralıksız yükseliş gösterirken, cuma günü  günü önceki kapanışın yüzde 0,9 üzerinde 9,6021 seviyesinden kapattı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dolar/TL, yeni haftanın ilk işlme gününde yukarı yönlü hareketine devam ederek 9,8500 ile tarihi zirvesini gördü ve şu saatlerde  9,8010 seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda avro/TL 11,4140'tan, sterlin/TL d 13,5010'dan satışa sunuluyor.

Dolar/TL yeni tarihi zirvede!

Dolar endeksi 93,6 ile bir önceki kapanış seviyesinin hemen üzerinde yer alırken, euro/dolar paritesi 1,1648 ile yatay hareket ediyor.

Analistler, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında artan vaka sayısı, enflasyonist baskılar ve arz sorunlarının küresel olarak risk iştahını aşındırdığını söyledi.

Analistler, şirketlerin üçüncü çeyrek finansal sonuçlarının izlenmeye devam edileceğini belirtirken, makroekonomik veriler tarafında Almanya'da IFO iş ortamı güven endeksi, ABD'de Chicago ulusal aktivite endeksi ve Dallas Fed imalat aktivite endeksi verileri öne çıktı.

Dolar rekora koşuyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön