01 / 05 / 2024

Dolmabahçe'deki çay bahçesi TBMM'ye devrediliyor!

Dolmabahçe'deki çay bahçesi TBMM'ye devrediliyor!

Vakıflar İstanbul Bölge Müdürlüğü'nün aylık 2 bin 500 lira gibi komik bir bedelle kiraya verdiği Dolmabahçe'deki çay bahçesi TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı'na devrediliyor...



Karar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın, geçen hafta cuma namazı çıkışı, çay bahçesinin yanından geçerken “Burası hala kapatılmadı mı ' ' sorusu üzerine ortaya çıktı.

Radikal yıllardır aynı kişiye kiralanan ve İstanbul 'un en değerli yerlerinden olan çay bahçesinin komik bir bedelle kiraya verilmesini 14 Mayıs 'ta ‘Beleşbahçe ' diye manşetine taşımış, ancak yetkililerden ses çıkmamıştı.

Geçen hafta cuma namazını Bezmi ܂lem Valide Sultan Camii 'nde kılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı 'nın yanındaki çay bahçesinin önünden geçerken bürokratlarına ‘ ‘Hala çay bahçesi duruyor mu ' ' diye sordu. Bürokratların “Kira sözleşmesi sürüyor. Aralık ayında sözleşmesi bitecek, uzatmıyoruz. Araziyi de TBMM 'ye devrediyoruz ” dediği öğrenildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü de, önümüzdeki yıl 4 bin metrekare araziye sahip çay bahçesi ve otoparkın Milli Saraylar Daire Başkanlığı 'na devredileceğini söyledi.

Komik kirayla para basıyor
Ömer Avni Mahallesi Meclisi Mebusan Sokağı 1 ada 9 parselde yer alan Dolmabahçe Camii ve arsasının tamamı Bezm-i ܂lem Valide Sultan Vakfı 'na kayıtlı. İçinde otopark ve çay bahçesi olan arazi, Turgut Özal 'ın başbakanlığının ilk yıllarında işletmeye açıldı. Tinercilerden ve ayyaşlardan korumak düşüncesiyle verilen arazi zaman içinde rant kapısı oldu. Aylık sadece çay geliri yaklaşık 200 bin lirayı bulan çay bahçesi Vakıflar 'a sadece 2 bin 500 lira kira ödüyordu. Radikal bu çarpıcı durumu gündeme taşıdı.

Radikal


Geri Dön