29 / 04 / 2024

Dorak Holding Kapadokya ve İstanbul'dan sonra Ege'de Le Bleu otelini açtı!

Dorak Holding Kapadokya ve İstanbul'dan sonra Ege'de Le Bleu otelini açtı!

Dorak Holding, Kapadokya ve İstanbul'dan sonra üçüncü yatırım bölgesi olarak Ege'yi seçti. Dorak Holding, bölgedeki ilk yatırımını Kuşadası'nda 265 odalı Le Bleu oteliyle hayata geçirdi.



Dorak Holding Oteller Direktörü Mustafa Cevizci, Kuşadası Le Bleu Hotel & Resort ile ilk sahil bölgesi yatırımına adım attıklarını söyledi, şöyle dedi; "Kuşadası'ndaki otelin işletmesini devraldık. Sezon hazırlıklarını tamamladıktan sonra Le Bleu ismi ile hizmete açtık. Kuşadası, Çeşme ve Bodrum'dan sonra Ege Bölgesi'nin parlayan yıldızı olacak. Bizim Kapadokya'daki otellerimiz daha çok kültür turizmine hitap ediyor. Bu anlamda burası 'her şey dahil' tatil anlayışıyla hizmet verecek. Bu da bizim için bir ilk. Kuşadası'nın çevresindeki kültür turizmi ile kongre merkezi odaklı 12 ay turizm yapmayı hedefliyoruz." Cevizci, Kuşadası'ndaki otelin bir tesisi alarak olduğunu ve şu ana kadar 4 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını kaydetti. 



Yeni yatırımlar Ege'deki bir diğer yatırım noktalarının Denizli Pamukkale olduğuna dikkat çeken Cevizci. Pamukkale'deki yatırımın bu yıl içerisinde inşaatına başlayacaklarını ve 30 milyon Euro harcamayla 2016'da hizmete sokmayı planladıklarını ifade etti. Beş yıldızlı otelin işletmesini dünyanın önde gelen otel zincirlerinden birinin markası ile hizmete açmayı hedeflediklerini dile getiren Cevizci, "47 dönümlük bir arazi üzerine 310 odalı uluslararası standartta hizmet verecek. 



2020 sonuna kadaı 20'nci otelimizi hizmete açmayı planlıyoruz" diyerek Ege Bölgesi'ne yapacakları yatırımın ipuçlanm verdi. İzmir'in turizm alanında önemli bü potansiyeli olduğuna dikkat çeken Mustafa Cevizci, "İzmir'deki gelişmeleri de yakından takip ediyoruz.


 

ÇANAKKALE 2015'TE 


Bu yıl özellikle Kuzeybatı Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ne yoğunlaşacaklarını belirten Mustafa Cevizci, şunları söyledi: "2015'in sonlarında Çanakkale'de yine beş yıldızlı bir otel yatırımımız olacak. Onun dışında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sosyo ekonomik ve turizm potansiyeline katkı sağlamak İçin otel yatırımlarımızı 2015 yılında Kapadokya nın doğusuna taşıyacağız. Doğu Karadeniz turizmi de ilgimizi çekiyor. Rize'de beş yıldızlı bir otelin işletmesini üzerimize alacağız. Otellerimizdeki eğitimli personele olan ihtiyacı karşılamak İçin Türkiye'nin ilk Turizm üniversitesini açmayı hedefliyoruz."  


Hürriyet Ege 


Geri Dön