28 / 04 / 2024

Dorçe Prefabrik Yapı, Katar’daki Kovid-19 Karantina Hastanesi'ni tamamladı!

Dorçe Prefabrik Yapı, Katar’daki Kovid-19 Karantina Hastanesi'ni tamamladı!

Yatırımlarına devam eden Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş., Katar'da 4 bin hasta kapasiteli Prefabrik  "Kovid-19 Karantina Hastanesi"ni tamamladı.



Yatırımlarını sürdüren Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş., Katar'da 4 bin hasta kapasiteli Prefabrik  "Kovid-19 Karantina Hastanesi" projesinin inşaatını tamamladı.

Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat Sanayi Ticaret tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını inşaat tekniklerini ve metodlarını da ihtiyaçlar doğrultusunda değiştirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, salgın sonrası dönemde, özellikle hızlı kurulabilen koronavirüs hastaneleri, sahra hastaneleri, mobil hastaneleri, ağır bakım üniteleri, enfeksiyon hastaneleri ve izolasyon üniteleri, acil müdahale üniteleri, yoğun bakım üniteleri ve karantina üniteleri hiç olmadığı kadar büyük önem kazandı.

Yapılan açıklamaya göre, acil ortaya çıkan bu küresel talebi karşılayabilmenin tek yolu prefabrik, ön-üretimli ve modüler yapı sistemleri olarak ön plana çıkıyor. Hafif çelik prefabrik yapı konusunda Avrupa’nın en büyük tesislerine sahip olan Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat Sanayi Ticaret, mevcut durumda aktif olarak 30 ülkede Kovid Hastaneleri için direkt olarak sağlık bakanlıkları, ilgili koronavirüs otoriteleri ve sivil toplum kuruluşları ile çalışıyor.  Şirket, bu alanda hayata geçirdiği ilk projesini Katar Umm Slal bölgesinde tamamladı.

Mevcut durumda 4 bin yatak kapasiteli olan Umm Slal Kovid-19 Karantina Hastanesi, ihtiyaç olması halinde 8 bin yatak kapasitesine arttırılacak. Yeni tamamlanan Umm Slal Hastanesi, karantinaya alınan hastalar için gerekli sağlık hizmetlerine ek olarak konfor, güvenlik ve eğlence ihtiyaçlarını sağlamak amacıyla da tam donanımlı bir hastane olarak yapıldı. Koronavirüse karşı hükümetin aldığı acil ve önleyici tedbirlerin bir parçası olarak, prefabrik yapı metodolojisinin kullanıldığı hastane çok kısa zamanda hazır hale getirildi.

Yapılan açıklamaya göre, Umm Slal Kovid-19 hastanesi kamu ve özel otoriteler tarafından ciddi ilgi de görüyor. Geçen haftalarda aktif olarak kullanılmaya başlanan hastaneyi açılışından sonra Katar Halk Sağlığı Bakanı Dr. Hanan Mohamed Al Kuwari ve Belediye ve Çevre Bakanı Abdulla bin Abdulaziz bin Turki Al Subaie, yeni kurulan Umm Slal Karantina Hastanesi’ni denetlediler ve olumlu olarak görüş bildirdiler.

Yatırımlarına devam edecek olan şirket ayrıca Katar’da övgü alan Kovid-19 karantina hastane projesi inşaatı sonrasında, bu alandaki tecrübesini yüksek kapasiteli üretim tesislerinin desteği ile paylaşmak üzere Orta Doğu, Afrika, Güney Amerika’da ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinde yeni hastane projelerine başlamayı hedefliyor.


Geri Dön