28 / 04 / 2024

Dörtyol-Hassa Projesi'nin akıbeti TBMM gündeminde!

Dörtyol-Hassa Projesi'nin akıbeti TBMM gündeminde!

Dörtyol-Hassa Projesi'nin ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, sorularını Bakan Turhan'a sordu...



Dörtyol-Hassa Projesi nin akıbeti TBMM gündeminde!

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Dörtyol-Hassa Projesi'nin ne zaman tamamlanacağına ilişkin soru önergesi hazırladı. Turhan sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Güzelmansur önergesinde "31,33 kilometrelik bölünmüş yol, 19 km çift tün karayolu tünelinden oluşan 2018E040390 numaralı Dörtyol-Hassa Projesi 2018 Yılı Yatırım Programı’na alınmıştır. 2021 yılında tamamlanması hedeflenen ve toplam maliyeti 1.726.765 TL olan Dörtyol-Hassa Projesi ile ilgili çeşitli zamanlarda basında ihalesinin yapıldığına, etüt çalışmalarının başladığına dair farklı bilgiler yer almakta ancak resmi bir açıklama bulunmamaktadır." dedi.

"7 yıldır Suriye’de süren savaştan en çok etkilenen illerin başında gelen, sınır kapılan kapatılan, ticaret yolları daralan, nüfusunun 3’te l’i kadar Suriyeli’ye ev sahipliği yapan Hatay’ın ekonomisini canlandıracak Dörtyol-Hassa Projesi’nin hızlandırılması ve açılışının 2021 yılından öne çekilmesi gerekmektedir.
 
Güzelmansur'un soruları

1. 2018 Yılı Yatırım Programı’na alınan Dörtyol-Hassa Projesi’nde bugüne kadar neler yapılmıştır?

2. Dörtyol-Hassa Projesi için 2018 yılında ayrılan ödenek tutarı ve harcanan ödenek miktarı detaylarıyla nedir?

3. Projenin yapım öncesi etüt çalışmaları tamamlanmış mıdır? Bu çalışmalarda 1.726.765 TL olarak belirlenen proje maliyetinde değişikliğe neden olacak herhangi bir husus ortaya çıkmış mıdır? Çıkmışsa detayları nelerdir?

4. Dörtyol-Hassa Projesi’nin ihalesinin ne zaman yapılması planlanmaktadır?

5. Dörtyol-Hassa Projesi’nin iş program takvimi ve iş akış şeması belirlenmiş midir? Detayları nelerdir?

6. Dörtyol-Hassa Projesi ülkemizde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle durdurulan kamu projeleri arasında mıdır?

7. Dörtyol-Hassa Projesi’nin hızlandırılarak yapımının 2021’den öne çekilmesi, 7 yıldır Suriye’de süren savaştan en çok etkilenen illerin başında gelen, sınır kapılan kapatılan, ticaret yolları daralan, nüfusunun 3’te l’i kadar Suriyeli’ye ev sahipliği yapan Hatay için adeta can suyu olacaktır. Hatay’ın ekonomisini canlandıracak Dörtyol-Hassa Projesi’nin 2021’den önce tamamlanması için gerekli girişimlerde bulunmayı düşünüyor musunuz?

 


Geri Dön