09 / 05 / 2024

Dosso Dossi 5 yıl içinde 5 yıldızlı 5 otel açacak!

Dosso Dossi 5 yıl içinde 5 yıldızlı 5 otel açacak!

Yılda iki kez ocak ve haziran aylarında düzenlediği Dosso Dossi Fashion Show ile Türk tekstil ve hazır giyim sektörü temsilcilerini yabancı alıcılarla buluşturan Dosso Dossi, organizasyon tecrübesini turizm sektörüne yatırım için kullanacak...



Yılda iki kez ocak ve haziran aylarında düzenlediği Dosso Dossi Fashion Show ile Türk tekstil ve hazır giyim sektörü temsilcilerini yabancı alıcılarla buluşturan Dosso Dossi, organizasyon tecrübesini turizm sektörüne yatırım için kullanacak. Özellikle Rus alıcıları Türkiye'ye getiren ve onlara bir hafta boyunca ücretsiz konaklama hizmeti sunarak Türk ürünlerini almalarına aracılık yapan Dosso Dossi, İstanbul'da 5 yıl içinde 5 yıldızlı 5 otel açma kararı aldı. Turizmdeki yatırımlarını, bu otellerin ilki olan Sultanahmet'teki Dosso Dossi Old City'de açıklayan Dosso Dossi Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, 5 otel için 250 milyon dolarlık yatırım öngördüklerini söyledi. Dosso Dossi Fashion Show ile Antalya'da yaklaşık 10 bin yabancı misafiri ağırladıklarını ve ellerinde önemli bir portföyün olduğunu belirten Eraslan, bu güven ve iş birliğinden cesaret alarak turizme adım attıklarını kaydetti. 


Her otele ayrı tema Otellerin temaları ile ön plana çıkacağını söyleyen Eraslan, "İlk otelimizi İstanbul'un en yüksek doluluk oranına sahip Sultanahmet'te açtık. Yaklaşık 50 milyon dolarlık bir yatırım maliyeti olan bu otelimizin ardından ikinci otelimiz Dosso Dossi Hotels Downtown'ı Vatan Caddesi üzerinde açacağız. Planlanan üçüncü ve dördüncü otellerimiz ise Sefaköy'deki Dosso Dossi Airport Hotel&Convention Center olacak. 


Bu kompleks içerisinde iki farklı otel bir arada olacak. Beşinci tesisimiz olacak olan Dosso Dossi Hotels Midtown ise Yenikapı bölgesinde hemen  Marmaray  İstasyonu'nun yanında olacak" dedi. 

Otellerin tematik kavramlar üzerine oturtulmasına dikkat ettiklerini ifade eden Eraslan, otellerin farklı temalarla oluşturulacağını kaydetti. Dosso Dossi Hotels'i dünyaca ünlü bir zincir haline getirmeyi hedeflerini belirterek, İstanbul yatırımlarının tamamlanmasının ardından yurtiçi ve yurtdışı projelere start vereceklerini söyleyen Eraslan, bunun için de ilk olarak Moskova, Bükreş şehirlerini seçtiklerini ifade etti. 


Sultanahmet'e çocuk dostu otel Dosso Dossi Hotels Old City, Sultanahmet'te şehir otelciliğinde ilk kez uygulanan modelle çocuklu misafirler hedefleniyor. Dosso Dossi Airport Hotel&Convention Center ise düğün ve balayı konseptiyle ön plana çıkacak ve Nisan 2016'dahizmete girecek. 


Dünya Gazetesi 




Geri Dön