27 / 04 / 2024

Döviz yatırımcıları dikkat! 5 ayın en yüksek seviyesine çıktı

Döviz yatırımcıları dikkat! 5 ayın en yüksek seviyesine çıktı

Birikim yapan vatandaşların en çok tercih ettiği yatırım araçlarından biri halinde olan döviz, yaklaşık son iki senedir sert dalgalanmalar sebebiyle yatırımcıları ve piyasayı tedirgin ediyor. Bankalararası Finansal Telekomünikasyon Derneği, Euro ile alakalı çarpıcı bir veri paylaştı. İşte ayrıntılar



Euronun uluslararası ödemelerde kullanımı 3 senenin en alt oranına inerken, Çin yuanı ise 5 ayın en yüksek oranını gördü.

ÇİN YUANI EN YÜKSEK SEVİYEDE

SWIFT (Bankalararası Finansal Telekomünikasyon Derneği) bilgileri içeriğince, euronun uluslararası ödemeler için kullanımı Nisan ayında son 3 senenin en alt oranına geriledi.

Foreks'in haberinde; SWIFT verilerine gereğince nisan ayında uluslararası ödemelerde euronun kullanım seviyesi Martta yüzde 32,64'ten yüzde 31,74'e geriledi.

Döviz yatırımcıları dikkat! 5 ayın en yüksek seviyesine çıktı

ABD DOLARI KULLANIMI DA ARTTI

Euronun uluslararası ödemelerde hissesi düşerken Çin'in yuanı 5 ayın en yüksek oranına çıktı ve oran yüzde 2,26'dan yüzde 2,29'a erişti.

ABD dolarının kullanımı ise yüzde 41,74'ten yüzde 42,71'e çıktı.

Japon yenin uluslararası ödemelerde kullanım oranı nisan ayında Mart ayındaki yüzde 4,78'den yüzde 3,51'e geriledi.

Döviz yatırımcıları dikkat! 5 ayın en yüksek seviyesine çıktı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön