28 / 04 / 2024

Dr. Ferhan Vahit Benli kimdir? Hangi alanlarda çalıştı? Gübretaş’ta ne iş yapıyor?

Dr. Ferhan Vahit Benli kimdir? Hangi alanlarda çalıştı? Gübretaş’ta ne iş yapıyor?

Dr. Ferhan Vahit Benli, doktorasını nerede tamamladı? Ne zaman Genel Müdür ve CFO oldu? Şu an ne iş yapıyor? İşte Ferhan Vahit Benli’nin hayatı...



Ferhan Vahit Benli, lisans ve yüksek lisans eğitimini 1986-1994 yıllarında Bankacılık ve Finans alanında Zürih Üniversitesi’nde tamamdı. Bankacılık ve Finans alanında profesyonel kariyerini sürdürürken 2001-2008 yıllarında Zürih Üniversitesi’nde doktora çalışmasını tamamladı.

HANGİ ALANLARDA ÇALIŞTI?

Ferhan Vahit Benli, profesyonel iş hayatında, 1994-1995 yıllarında KOÇBANK Sistem Geliştirme Sorumlusu, 1995-1996 yıllarında BANKALARARASI Stratejik Planlama Sorumlusu, 1996-1998 yıllarında ABN AMRO BANK AVP Kurumsal Bankacılık, 1998-1999 yıllarında WestLB Kurumsal ve Finansal Kurumların Yöneticisi, 1999-2001 yıllarında ABN AMRO BANKA Kiralama Varlığa Dayalı Yapılandırılmış Finansman – Kredi Pazarlama Müdürü, 2003-2006 yıllarında Halkbank Finans Kurumlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Banka İcra Komitesi Üyesi, 2006-2007 yıllarında Haliç Kiralama Genel Müdür, 2008-2011 yıllarında Kiler Holding Grup CFO’su, 2011-2012 yıllarında Yapı Merkezi Genel Koordinatör, 2020-2022 yıllarında Ziraat Bankası Kazakistan Risk Yönetiminden Sorumlu Bağımsız Direktör/Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştı.

Dr. Ferhan Vahit Benli kimdir? Hangi alanlarda çalıştı? Gübretaş’ta ne iş yapıyor?

HANGİ ÜNİVERSİTEDE MİSAFİR ÖĞRETİM GÖREVLİSİ OLARAK DERS VERİYOR?

İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme Fakültesi’ndeki çalışmalarının yanında Zürih Üniversitesi’nde misafir öğretim görevlisi olarak Bankacılık ve Finans Bölümünde Gayrimenkul Finansmanı alanında her yıl bir yüksek lisans sınıfına ders veriyor. Dr. Vahit Ferhan Benli, ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleleri, kitap yazarlığı, kitapta bölüm yazarlığı ve editörlük dahil olmak üzere pek çok farklı konferans ve sempozyumlarda çok sayıda bildiri sundu. Bankacılık ve finans sektöründe pek çok yüksek lisans ve doktora tezini yöneten Dr. Vahit Ferhan Benli, İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Dr. Ferhan Vahit Benli kimdir? Hangi alanlarda çalıştı? Gübretaş’ta ne iş yapıyor?

Bunun yanı sıra, ticaret ve proje finansmanı anlaşmalarının yapılandırılması, sendikasyon kredileri ve kurumsal bankacılık ve bunun yanı sıra, derecelendirme ve kredi riski yönetimi konularında ulusal ve uluslararası pek çok kurumda üst düzey görevler yürüten Dr. Vahit Ferhan Benli, klasik ve yapılandırılmış emtia finansmanı konusunda Türkiye de az kişideki finansman yapılandırma deneyimine sahiptir.

Gübretaş’ta Bağım Yönetim Kurulu Üyesi olan Dr. Vahit Ferhan Benli, halen bu görevine devam ediyor.

Yasin Ayaz kimdir? THY’de hangi alanlarda çalıştı? GÜBRETAŞ’ta ne iş yapıyor?

Aytaç Onkun hangi illerde görev aldı? Şu an ne iş yapıyor?

Josephine M. Payne kimdir? Avrupa ve Kuzey Amerika’da hangi alanlarda çalıştı? Ford Otosan’da ne iş yapıyor?


Geri Dön