30 / 04 / 2024

Dr. Metin Oral: Kat artışını çok çalışarak sağladık!

Dr. Metin Oral: Kat artışını çok çalışarak sağladık!

Yalova Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Belediye Meclisi'nin, Ekim Ayı oturumunda kabul edilen imar planı revizyonuna giderek elde edilen kat artışı hakkında vatandaşlara bilgilendirme toplantısı düzenledi.



İMAR planı revizyonu yetkisinin Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'na geçmesinin ardından konuyla ilgili 1 yıldır yoğun çaba sarf ettiklerini söyleyen Başkan Oral, "Tam istediğimiz sonucu alamadık, gönül isterdi ki hey yer 4 kat olsun. Ama olmadı. Çalışmalarımız devam ediyor. Bu durum bile büyük kazançtır. Altınova'da kat artışı şarttı. 3 yıldır bunun mücadelesini veriyorduk. Bu karardan sonra farklı söylemler duymaya başladık. Uzun süreli, meşakkatli bir süreç geçirdik. Daha önce bu konuyla ilgili yetki Yalova Belediyesi ve Yalova İl Genel Meclisi'ndeydi. Bizim sorunumuz bir türlü çözüme bağlanamamıştı. Yaklaşık 1 senedir yetki Ankara'da. Yetki Ankara'ya geçtiğinden beri, bu süreci Ankara'da takip etmeye başladık. 1 yıldır Ankara'ya bunun için gidip geliyoruz. Son 1 aydır plancılarımız, bürokratlarımız Ankara'da bire bir çalışmalar yaptı.

Meclisimizden karar aldık Bu ay meclisimizde aldığımız karar, İmar planı revizyonuna giderek, ilçede kat artışını kabul etti. Alman kararda, tam istediğimizi elde edemedik. Bunu elde etmek için de şu anki süreç devam ediyor ve takip içindeyiz. Bu karar alındı diye her şey bitti diye bir şey yok. Bir yandan ciddi bir kazanım de elde ettik. Meclisteki arkadaşlarımızla birlikte dedik ki, elde ettiğimiz sonuçlan karara bağlayalım. Altınova'nın önü açılsın, hareketlilik başlasın. Zaman kaybetmek istemedik. 


Talebimizi tam karşılamıyor 

Mecliste alman kararda, çözüm üretemediği alanlar da oldu. Kalan kısımlar için süreç devam etmekte olup, çözüm için gerekli çalışmalarımız yapılmaktadır. Bundan sonraki süreçte de sıkıntılı yerleri çözmek için yine aynı şekilde hem siyasi, hem bürokrasi yönden işimizi takip edip, bu işi bitirmek istiyoruz. Özellikle askı süresi içinde sorun yaşayan kişiler şikayetlerini belediyeye bildirsin. İnşallah hepimizin memnun eden bir tabloyu yakalarız. Çıkan karar bizim talebimizi tam karşılamıyor. Talebimiz daha farklıydı. 


KAT İLAVESİ BAŞVURUSUNDA GERENLER: 

1-Betonarme yapı olması ve 1998 yılı deprem yönetmeliğine uygun yapılmış olması, 

2-İmar durumu 

3-Proje müşaviri raporu (Tüm hesaplarm tahkik edilmesi)

4-Mimari proje 

5-Statik proje 

6-Elektrik ve tesisat projeleri 

7-Proje müşaviri rapom ve tüm projelerin yapı denetim kuruluşu tarafından onaylanması. 


Star Gazetesi ek



Geri Dön