29 / 04 / 2024

D’S Damat, Filistin’de ilk mağazasını açtı!

D’S Damat, Filistin’de ilk mağazasını açtı!

D’S Damat, Nablus'ta 280 metrekarelik mağaza açtı. Günlük ciro, normal mağazaların cirosunu üçe katladı. Şirket şimdi Ramallah’a ve Gazze için hesap yapıyor.



İsrail’le ilişkilerin normalleşmesinin ardından Orka Holding çatısı altında faaliyet gösteren D’S Damat, Filistin’de ilk mağazasını açtı. Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Filistin’de açtığımız mağaza, ortalama günlük mağaza cirosunun üç katı büyüklüğe ulaştı. Ürünlerin yüzde 60'ını bir haftada sattık” diye konuştu. 


GAZZE’YE OUTLET AÇACAK 

Filistin’de aktif rol almaya başladıklarını anlatan Orakçıoğlu, “İki gün önce Nablus'un en işlek caddelerinden birinde D’S Damat açılışı gerçekleştirdik. Satış alanı 280 metrekare olan mağazamız, beklentimizin üzerine çıktı. Bölge insanından muazzam ilgi görüyoruz. Günlük cirolar, normal mağaza cirosunun üç katı büyüklüğüne ulaştı. Nablus’un ardından Ramallah’ta D’S Damat ve Gazze’de outlet mağazası açacağız. İsrail’in Tel Aviv kentinde de yakında bir mağazamız olacak” bilgilerini verdi.


Rusya’da satışlar % 30 arttı 

Rusya ile ilişkilerde normalleşme sürecinin başlamasıyla bayilik talebinde bulunanların akınına uğradıklarını dile getiren Orakçıoğlu, “Gelişmelerin etkisiyle son 15 günde satışlar yüzde 30 arttı. Olumlu havanın etkisiyle bölgedeki ilk mağazayı Sibirya’da açtık" diye konuştu.


Sırada Irak ve Mısır var

Ortadoğu’yla ilgili de konuşan Orakçıoğlu, “Mısır’da yılsonuna kadar iki mağaza daha açacağız. Irak’ın Erbil Dohuk ve Süleymaniye kentinde de mağaza açacağız. Suriye’de dört yıl aradan sonra bayilerimiz ürün almak için sipariş vermeye başladı" dedi.


Akşam 



Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Orka Holding, Ortadoğu'da rafa kaldırdığı projelerini yeniden hayata geçiriyor. Orka Holding, Türkiye'nin İsrail ile anlaşma sonrası Filistin'de ardından da Sibirya'da birer D'S Damat mağazası açtı. Orka Mısır'da  ve Irak'ta toplam dört mağaza açmayı planlıyor. Holding yıl sonunda 60 ülkede 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.


Cumhuriyet



Haber Anayurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Moda perakendesinin lider şirketi Orka Holding, Orta Doğu’da rafa kaldırdığı projelerini Türkiye’nin Rusya, İsrail gibi bölge ülkeleriyle yeniden canlanan ilişkilerinin etkisiyle hayata geçirmeye başladı.

Orka Holding, Türkiye'nin İsrail ile anlaşması sonrası Filistin’de, ardından Rusya ile ilişkilerin normalleşme sürecine girmesiyle Sibirya’da birer D’S Damat mağazası açtı. Perakende devi, Mısır’da ve Irak’ta da toplam dört mağaza açmayı planlıyor.


Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Hükümetimizin sergilediği yapıcı dış politika ile Rusya, İsrail gibi ülkelerle yeniden canlanan ilişkiler, ticarete de olumlu yansıdı. Filistin’de açtığımız mağaza, ortalama günlük mağaza cirosunun üç katı büyüklüğe ulaştı. Son iki haftada Rusya’da perakende satışlarımız da yüzde 30 arttı” dedi.


Damat, Tween ve D’S Damat markaları ile moda perakendesinin lider şirketi Orka Holding, Türkiye’nin dış politikada İsrail, Rusya gibi ülkelerle ilişkilerinin yeniden canlanmasıyla rafa kaldırdığı projelerini birer birer hayata geçirmeye başladı. Orka Holding, komşu ülkelerle yaşanan olumlu atmosferin etkisiyle bir yandan Orta Doğu bölgesinden çok sayıda işbirliği teklifi alırken, diğer yandan arka arkaya mağazalar açmaya başladı.



Anayurt




Geri Dön