06 / 05 / 2024

DSİ arazisinin satışı dedikodudan ibaret!

DSİ arazisinin satışı dedikodudan ibaret!

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ile Büyükşehir yetkilileri, bu konudaki endişelerini dile getirirken, DSİ Bölge Müdürü Recep Özbal, özelleştirme girişiminin söz konusu olmadığını belirtti...



Karayolları arazilerinin dava süreci ile ilgili tartışmalar sürerken, aynı bölgedeki DSİ arazilerinin de satışı için hazırlık yapılıyor iddialarına DSİ Bölge Müdürü Recep Özbal "Bunlar aslı olmayan dedikodular" yanıtını verdi Devlet Su İşleri (DSÎ) 2. Bölge Müdürlüğü'nün Bornova Ağaçlıyol'daki arazi ile ilgili imar planlarını Büyükşehir ve Bornova belediyelerinden isteyerek inceleme başlattığı öğrenildi. 


Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ile Büyükşehir yetkilileri, bu konudaki endişelerini dile getirirken, DSİ Bölge Müdürü Recep Özbal, özelleştirme girişiminin söz konusu olmadığını belirtti. 


SÖZ KONUSU DEĞİL 


DSİ Bölge Müdürü Recep Özbal, arazinin DSİ üzerine tapulu olduğunu ve şu aşamada özelleştirme ile ilgili bir düşüncenin bulunmadığını söyledi. 

Arazi üzerinde ek hizmet binası yapmak istediklerini ve burada kalıcı olduklarını dile getiren Özbal, "Şu aşamada arazinin satılması ya da özelleştirilmesi söz konusu değil. Aksine, hizmet binalarımızı artırmak istiyoruz. Bunlar aslı olmayan dedikodudur, itibar edilmesi gerekir" diye konuştu. 

Özelleştirme süreçlerinin bu şekilde başladığını savunan yetkililer, park ve yeşil alan olarak gözüken DSİ arazisinin satılmasından endişe duyduklarını dile getirdi. 


HAZIRLIK OLABİLİR 


Aziz Kocaoğlu'nun, önceki gün yapılan temel atma töreninde dile getirdiği 'DSİ arazisi ile ilgili ölçümler yapıyorsunuz, satacak mısınız' şeklindeki endişeyi en derinden hissettiklerini belirten Büyükşehir yetkilileri tüm özelleştirme işlemlerinin bu şekilde başladığını ve bunun bir hazırlık aşaması olabileceğini söyledi. 

Yetkililer "Yaklaşık bir ay önce bizden planlar istendi. Bunun, özelleştirme için ilk adım olabileceğini düşünüyoruz. 

Planlarda park ve yeşil alan olarak gözüken alanlar ile ilgili bu tür tasarruflar bizi rahatsız eder. Benzer durumlarda daha önce verdiğimiz tepkiyi bu sefer de veriririz. O bölgedeki arazilerin park ve yeşil alan kullanımından çıkartılarak satılmasına en başından beri karşıyız. Umarım yeniden böyle bir hamleyle karşılaşmayız. İster istemez insanın aklına 'Sırada DSİ arazisi mi var' sorusu geliyor' diye konuştu. 


İHTİMAL VERMİYORUZ 


Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır da çoğunlukla resmi tesis alanlarının yer aldığı Ağaçlıyol'daki kamu arazilerinin amaçları dışında kullanılmasına karşı olduklarını söyledi. Sındır "Burası bölgesel park alanı. Karayolları, DSİ, Tarım İl Müdürlüğü de bu bölgede. Çoğunlukla resmi tesis alanı olarak kullanılan ama planlarda park ve yeşil alan olarak tanımlanan bu alanda başka amaçlı plan değişikliklerinin yapılmasını doğru bulmayız. Özelleştirileceğine ihtimal vermiyoruz" dedi. 


Habertürk


Geri Dön