27 / 04 / 2024

DTZ Pamir&Soyuer: A sınıfı ofis, 3 milyon metrekareyi aşacak!

DTZ Pamir&Soyuer: A sınıfı ofis, 3 milyon metrekareyi aşacak!

DTZ Pamir&Soyuer'in raporuna göre;  2011 yılı ikinci çeyreğinde İstanbul toplam A sınıfı ofis arzı ana ofis bölgelerinde, özellikle Asya yakasında, artış gösterdi. İkincil ofis bölgeleri de dahil edildiğinde toplam arzın 2,5 milyon metrekareye eriştiği ta



 

Son 7 çeyrektir sürekli büyüyerek güçlü bir iyileşme dönemi geçiren Türkiye ekonomisi, 2011 ikinci çeyrekte %8,8 GSYİH büyüme oranı ile Avrupa 'da en yüksek büyüme oranına sahip olurken dünyada çin 'in ardından ikinci sırada yer aldı

DTZ Pamir&Soyuer'in raporundan notlar şöyle:

Ofis pazarı

2011 yılı ikinci çeyreğinde İstanbul toplam A sınıfı ofis arzı ana ofis bölgelerinde, özellikle Asya yakasında, artış gösterdi. İkincil ofis bölgeleri de dahil edildiğinde toplam arzın 2,5 milyon metrekareye eriştiği tahmin ediliyor. Ana ofis bölgelerinde inşası devam eden ve planlama aşamasında olan projeler göz önüne alındığında, beş yıl içinde toplam A sınıfı ofis arzının 3 milyon metrekareyi aşması bekleniyor.

Perakende pazarı

2011 yılının ilk yarısında toplam alışveriş merkezi stoku 260 alışveriş merkezinde 7 milyon metrekareye erişti. En büyük beş pazar, İstanbul, Ankara, Bursa,  İzmir  ve Antalya toplam arzın yaklaşık %70 'ini oluşturuyor. Türkiye 'de 1000 kişiye düşen ortalama kiralanabilir alan 95 metrekareye yükseldi. Yılın ikinci çeyreğinde yaklaşık 400.000 metrekare yeni arz pazara eklendi ve yıl sonuna kadar ek 400.000 metrekare daha yeni arz eklenmesi bekleniyor.

Ana Alışveriş Caddeleri

Son yıllarda Türkiye pazarına giren yeni uluslararası perakendecilerin çoğu özellikle İstiklal Caddesi ve Abdi İpekçi Caddesi 'nde mağaza açtı. Hem ulusal hem de uluslararası markalar ana alışveriş caddelerinde yer arayışlarını sürdürüyor. Bu caddelerde kira seviyeleri 170 – 200 $/m2/ay iken getiri oranları %5,5 - % 6,5 seviyelerindedir.

 

Web: https://pamirsoyuer.com.tr/


Geri Dön