28 / 04 / 2024

Dubai emlak piyasasına küresel yavaşlama dopingi!

Dubai emlak piyasasına küresel yavaşlama dopingi!

BAE yurt dışından birçok süper zengin alıcıyı kendine çekmeyi sürdürüyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bu ay Dubai'de Palm Jumeirah'ta yapılan 163 milyon dolar değerindeki emlak satışı, tüm zamanların en yüksek seviyesini işaret ediyor.



Dubai Tapu İdaresi, alıcıyı açıklamadan Palm Jumeirah'ta bu ay 163 milyon dolarlık bir emlak anlaşması yapıldığını belirtti ve söz konusu bu rakam tüm zamanların en yüksek seviyesini de işaret etti.

Dubai emlak piyasasında geçen yıl boyunca yaşanan hızlı yükseliş sonrasında, bu rekorun bile çok uzun süre ayakta kalmayacağı belirtiliyor.

Hintli milyarder Mukesh Ambani’nin Mart'ta en küçük oğlu için Dubai'de 80 milyon dolarlık bir malikane satın almasıyla Dubai emlak piyasası için resmen yeni bir rekor kırılmıştı. Fakat yalnızca 13 hafta sonra, gizemli bir alıcının, şehrin yapay ağaç şeklindeki Palm Jumeirah adasında sekiz yatak odalı, 18 banyolu bir villa için 302,5 milyon dirhem (82,4 milyon dolar) ödemesiyle söz konusu bu zirve de yenilenmişti.

Dubai emlak piyasasına küresel yavaşlama dopingi!

Alımların yüzde 70'inden fazlası peşin yapılıyor

Bllomberght'de yer alan habere göre konu ile ilgili açıklama yapan emlakçılar alım satım işlemlerinin yüzde 70'inden fazlasının peşin olarak gerçekleştiğini söylüyor.

Verilen detaylara göre, yurt dışından gelen alıcılar arasında, ülkelerinin Ukrayna'yı işgalinden sonra paraları için güvenli bir sığınak arayan zengin Ruslardan, petrol fiyatlarındaki artıştan sonra komşu Körfez ülkelerinde zenginleşen girişimcilere ve yatırımcılara kadar geniş bir müşteri portföyü bulunuyor.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) birinci sınıf emlak fiyatları Eylül'e  kadar 12 ayda toplamda yüzde 70,3 arttı ve onu Knight Frank'in bir kentin en çok arzu edilen ve pahalı evlerine odaklanan küresel endeksinde en büyük kazanan haline getirmiş oldu.

10 seneden biraz daha uzun bir süre önce Dubai'nin emlak piyasası adeta çökmüştü.


Geri Dön