30 / 04 / 2024

Dudullu Bostancı metro projesi!

Dudullu Bostancı metro projesi!

Bostancı Dudullu metro projesi Kozyatağı durağında Kadıköy Kartal metrosuna aktarma sağlıyor. Kadıköy Kartal metrosuna entegre olacak bir diğer hat Kaynarca istasyonundan bağlanacak olan Pendik-Sabiha Gökçen Havaalanı-Sultanbeyli metro hattı olacak....



Dudullu Bostancı metro projesi!

Dudullu Bostancı metro projesi, Bostancı İdo İskelesi önünden  Marmaray  hattı Bostancı istasyonu ile entegre olarak başlayarak, Kadıköy-Kartal metro hattı ile Kozyatağı istasyonunda entegre olarak sırası ile Bakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Türkiş Blokları, İmes, Modoko üzerinden inşaatı devam etmekte olan Üsküdar-Çekmeköy metro hattının Dudullu istasyonu üzerinde entegre olarak Üsküdar-Çekmeköy hattının Şile Yolu üzerindeki depo alanında sonlanan koridorda inşa ediliyor. Bostancı Dudullu metrosu durakları şöyle planlanıyor:


Dudullu Bostancı metro durakları...

Bostancı Sahili

Üst Bostancı

Kozyatağı (M4 ile aktarma)

Bakkalköy

İçerenköy

Kayışdağı

Türkiş Blokları (olası Kadıköy-Sultanbeyli metrosu ile aktarma)

İmes

Modoko

Dudullu (M6 ile aktarma)

Yukarı Dudullu


Bostancı Dudullu metro hattı Kozyatağı durağında Kadıköy Kartal metrosuna aktarma sağlıyor. Ayrıca Kadıköy Kartal metrosuna entegre olacak bir diğer hat ise Kaynarca istasyonundan bağlanacak olan Pendik-Sabiha Gökçen Havaalanı-Sultanbeyli metro hattı olacak.





Geri Dön