16 / 05 / 2024

Düğün sezonu açıldı airfryer ve kahve makinesi satışları patladı!

Düğün sezonu açıldı airfryer ve kahve makinesi satışları patladı!

Düğün sezonunun açılması ve Anneler Gününe kısa süre kalması airfryer ve kahve makinesi satışlarını patlattı. İşte detaylar...



İÇ PAZARDA DÜĞÜN VE ANNELER GÜNÜ HARAKETLİLİĞİ!

ZÜCDER Başkanı Öksüz, Anneler Günü'nün yaklaşması, düğün sezonunun başlaması ve evde tüketimin artmasıyla züccaciye sektöründe hareketlilik yaşandığını belirterek, bu dönemde bazı ürünlerin satışında ciddi artışlar olduğunu belirtti.

Özellikle son bir senede ciddi anlamda "airfryer furyası" yaşandığını söyleyen Öksüz, yağ kullanmana gerek kalmadan ya da tariflere göre fırçayla çok az yağ sürerek kısa sürede sağlıklı kızartmalar hazırlama imkanı sunan bu ürünlerin satışlarında adeta patlama yaşandığını belirtti.

Öksüz, son dönemde airfryer satışlarında yüzde 300, kahve makinesinde ise yüzde 100'e varan artışlar yaşandığını söyledi.

İfadelerine devam eden Öksüz "Öte yandan, restoran ve kuaföre gitmeden bu alanlardaki ihtiyaçlarımızı evde halledebilme imkanı sunan saç şekillendirici ve mikser gibi ürünlerde de gözle görülür artış var. Ayrıca, cam ürünlerinde ve kupalarda da yoğunluk yaşanıyor." dedi.

Öksüz, düğün alışverişlerinde geçmişe göre online talebin arttığını belirterek, çiftlerin artık tek noktadan alışveriş yapmak istediğini, bu nedenle markaların düğün paketlerine ağırlık vermeye başladığını söyledi.

KISITLAMALARIN KALDIRILMASI BÜYÜK AVANTAJ!

Mesut Öksüz, bu sene için ihracatta hedeflerinin 7 milyar dolar olduğunu ifade ederek, ilk çeyrekte yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen ihracat rakamının 1,4 milyar dolar olduğunu kaydetti.

İhracat hedeflerini yakalamak için hem yurt içinde hem de yurt dışında çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Öksüz, yurt içinde iki fuar ve iki üretici marka buluşmalarının yanı sıra yurt dışında da 6 tane B2B görüşme yaptıklarını açıkladı.

İsrail, İngiltere, Kanada, Vietnam, Türk Cumhuriyetler ve Avustralya; yurt dışında B2B gerçekleştirelecek ülkeler arasında olduğunu belirten Öksüz "Ticaret Bakanlığının çizdiği uzak ülkelere ihracat konusunda Kanada, Vietnam ve Avustralya'yı odağımıza aldık. Türkiye-Suudi Arabistan arasında ticaret kısıtlamalarının kalkması sonucu ihracat pazarımız için büyük bir avantaj ortaya çıktı." diye belirtti.

TOKİ Balıkesir 2023 projesi için resmen müjde geldi! 160 konutluk yeni proje yarın ihaleye çıkıyor!

Ev sahipleri yasal sınırlamalardan kaçmak için karaborsa yöntemi uyguluyor! Kiracılar bu haberi mutlaka okuyun!


Geri Dön