28 / 04 / 2024

Düğün yapıp ve yatırım yapacaklar dikkat! Altın hızlı düştü yeniden yükseleceği tarih gelmeden...

Düğün yapıp ve yatırım yapacaklar dikkat! Altın hızlı düştü yeniden yükseleceği tarih gelmeden...

Bahar ayları düğün sezonu hızlandı. Oğlunu kızını evlendirecekler ve yatıırm yapmayı düşünenlerin merakla beklediği altında büyük düşüş haberi geldi. İşte çeyrek ve gram altında oluşan son fiyatlar...



ALTINDA FİYATLAR NEDEN HIZLI DÜŞMÜYOR?

Altın savaş ve ekonomik daralma dönemlerinde yatırımcının en güvenli limanı olarak bilinir ancak küresel sermaye altını elektronik para sisteminde tutamadığı için vatandaşın altına yönelmesinin önüne geçmek istiyor. Türkiye'de de sık sık dile getiriilen 'yastık altındaki altın' aslında tüm dünyada da geçerli bir yatırım. Parasının altında hiçbir zaman değer kaybetmeyeceğini bilen yatırımcı özellikle kriz zamanlarında yanında taşıması kolay ve hızlı bir şekilde paraya çevrilip dönüşen altını güvenli olarak görüyor. ABD Merkez Bankası FED ise doların altın karşısında eriyip değer kaybetmemesi için faiz silahını hemen çekti ve ateşledi. Uzmanlar önümüzdeki iki hafta içinde altın fiyatlarının yükselmemesi için küresel aktörlerin piyasayı baskılamaya devam edeceğini öngörüyor. Sert şekilde baskılama olursa alım fırsatı oluşacağı için yatırımcılar altın ve gümüş alacak. Ons ve altın tarafında operasyon yaparlarsa dünyadaki yatırımcılar güvenli liman olan altın ve gümüşün gerilediğini görünce alım yapacak. 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön