01 / 06 / 2024

Düğünü olanlara güzel haber! Şartları sağlayana destek verilecek

Düğünü olanlara güzel haber! Şartları sağlayana destek verilecek

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte evlilik hazırlıklarına başlayan çiftler, ödemelerde zorluk yaşıyor. Devlet, çeyiz ve tazminat desteği sunarak yeni evlenen çiftlere destek oluyor. Ancak, bu desteğin verilebilmesi için belirli koşullar bulunuyor. İşte tüm detaylar...



ÇEYİZ DESTEĞİ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Son yapılan duyuruya göre hükümet, çeyiz desteği konusunda yeni bir düzenleme yaptı. Buna göre, evlilik tarihinden en az üç yıl önce başlayarak belirli bir tutarda ödeme yapılması şartıyla, çeyiz hesabı üzerinden destek alınabilecek. Eğer ilk evliliği 27 yaşını doldurmadan gerçekleştiren bir vatandaş iseniz, evlilik tarihiniz itibariyle 6 ay içinde belgelerinizle birlikte başvuru yaparak devlet katkılı çeyiz hesabından faydalanabilirsiniz. Çeyiz hesabı açmak için 18 yaşının üzerinde olmanız gerekiyor ve geleceğinize yönelik aylık ödemeler yaparak birikimlerinizi artırabilirsiniz. Ödeme tutarları 630 TL ile 6.305 TL arasında değişebilir. Eğer henüz 18 yaşınızı doldurmamışsanız, velileriniz tarafından çeyiz hesabı açtırabilirsiniz. Bu sayede evlenmeden önce finansal anlamda kendinizi güvence altına almış olursunuz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön