01 / 05 / 2024

Dükkan emlak vergisi oranları!

Dükkan emlak vergisi oranları!

Arsa, arazi, mesken ve dükkan sahiplerinin 2 Haziran'a kadar emlak vergisini ödemesi gerekiyor. Peki dükkan sahipleri ne kadar vergi ödeyecek? Vergi internetten ödenebilir mi? İşte yanıtı ve dükkan emlak vergisi oranları...



Dükkan emlak vergisi oranları!

Dükkan sahiplerinin ödemeleri gereken vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Emlak vergisi Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor.


Gayrimenkuller için ödenecek emlak vergisi bedeli, taşınmazın türüne göre farklı oranlarda hesaplanıyor. Peki, dükkan emlak vergisi ne kadar?


Dükkan emlak vergisi oranları 2014:

Dükkan emlak vergisi oranları, diğer taşınmaz malların emlak vergi oranlarında da olduğu gibi Büyükşehirlerde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.


Büyükşehirde dükkan emlak vergisi oranları

Binalarda (işyeri/ofis) - Binde 4 


Normal yörelerde dükkan emlak vergisi oranları

Binalarda (işyeri/ofis) - Binde 2


ükkan emlak vergisi hesaplama örnekleri

1. Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan 100 bin TL'lik değere sahip binanın emlak vergisi oranı binde 4'tür. Buna göre söz konusu bina için ödenecek emlak vergisi bedeli 400 TL'dir.


2. Büyükşehir belediyesi olmayan; normal yöre sınırları içerisinde yer alan 100 bin TL'lik değere sahip bir binanın emlak vergisi oranı binde 2'dir. Buna göre söz konusu bina için ödenecek emlak vergisi bedeli 200 TL'dir.


Dükkan emlak vergisi internetten ödenir mi?

Gayrimenkul şehir dışında ise bu gayrimenkulün vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla ödenebiliyor.


Belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde yapılabiliyor.


İşyeri emlak vergisi muafiyeti var mı?


Geri Dön