01 / 05 / 2024

Dükkanı bankaya kiraya vermek!

Dükkanı bankaya kiraya vermek!

Cadde üzerindeki dükkan sahipleri, genellikle dükkanı bankaya kiraya vermek için girişimlerde bulunuyor. Peki bir dükkan bankaya nasıl kiraya veriliyor? İşte dükkanı bankaya kiraya vermenin yolları...



Dükkanı bankaya kiraya vermek!

Bankalar, büyümek için şubelerini işlek caddelerde ve gerek ticari gerekse yaya yoğunluğunun olduğu yerlerde açıyor. Buradaki amaç, bankanın bilinilirliğini ve müşteri portföyünü arttırmak oluyor.


Çoğu bölgelerde bankalar, genellikle aynı cadde üzerinde ve çevresinde yerleşiyor. Bazı şehirlerde bu şekilde bankaların bir arada toplandığı caddeler, "Bankalar caddesi" olarak da nitelendiriliyor. 


Bu nedenle bankalar, bu şekilde bir yerleşimin başladığı caddelerde şube açma girişiminde bulunuyorlar. Bu girişimler ise o caddede bulunan dükkan sahiplerine yarıyor. Bankaların bir diğer dikkat ettikleri hususlar ise, kira miktarı, bina metrekare ölçüleri olarak sıralanıyor.


Peki bir dükkan banka şubesine nasıl kiraya verilir? Dükkanın bankaya kiralanması için ne gibi bir süreç işleniyor?


Bu durum bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Kimi bankaların müdürlükleri lokasyon araştırmaları kapsamında dükkanlara bizzat başvururken; kimi banka müdürlükleri de şube açılması için kendisine gelen teklifleri değerlendirebiliyor.


Ayrıca, bazı danışmanlık firmaları ve emlakçılar da dükkanını bankalara kiraya vermek isteyen kimseler ile bankacıları buluşturarak dükkanın bankaya kiralanması nı sağlayabiliyor.





Geri Dön